Metro otvara prvi centar u Istri

39

Trgovački lanac Metro će u Puli 15. travnja otvoriti svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri, najavio je na press konferenciji Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

“U Istri do sada nismo bili prisutni, a ta regija ima vrlo jake turističke potencijale, baš kao i dalmatinski otoci te dubrovačko područje, gdje ćemo se ubuduće jače fokusirati, a što uključuje i HoReCa kanal. Uz to, želimo s naša tri distributivna centra, u Rijeci, Splitu i Sesvetama, pokriti cijelu Hrvatsku i Sloveniju”, dodao je Carena.

U Hrvatskoj Metro posluje od 2001. godine i trenutno ima šest veleprodajnih centara, dva u Zagrebu (Sesvete i Jankomir), te u Zadru, Splitu, Osijeku, Varaždinu, te drive-in u Dubrovniku.

Kako je istaknuo Vladimir Gnjidić, direktor marketinga i odnosa s kupcima, Metro u Hrvatskoj zapošljava 1200 ljudi, a ove je godine “izbačena” prva generacija diplomanata Metro akademije.

“Naš su target mali i srednji poduzetnici i tu se želimo pozicionirati kao najbolja podrška nezavisnom poslovanju jer smo mi sustav prodaje za profesionalne, ali i privatne korisnike. Trenutačno surađujemo s više od 1.500 poslovnih kupaca, koji imaju više od 650 tisuća Metro kartica. Samo je u programu Metro robnih marki angažirano više od 50 hrvatskih proizvođača, koji na taj način imaju šansu sa svojim proizvodima izići na mnoga strana tržišta, jer Metro posluje u 29 zemalja. Primjerice, Cromaris tako svoj brancin i oradu plasira u Italiju, Austriju, Poljsku, Češku, a ovih dana kreće u Francusku i Njemačku. Badel također plasira svoje proizvode, kao i istarski vinar Franco Cattunar koji je počeo proizvoditi svoju malvaziju samo za Metro, a tu je i tartufar Zigante”, kaže Gnjidić.

Inače, Metro Grupa je prošle godine ostvarila 67 milijardi eura ukupnih prihoda, te zapošljava 110 tisuća ljudi. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here