Preporođeni Pevec gazi konkurenciju

43

Najavljenim povlačenjem Obija i Baumaxa otvaraju se vrata za daljnji uzlet Peveca, a kao jedini ozbiljan konkurent na domaćem tržištu ostao mu je Bauhaus

Dugotrajna recesija u Hrvatskoj posebno je snažno pogodila trgovine tehničke robe i opreme za kućanstvo i vrt. Hrvatsko tržište već su napustili Bricostore i Merkur, a odlazak najavljuju i divovi Obi i Baumax. U velikom pospremanju najbolje se snašao Pevec, a predvođen Darkom Šketom uspio je konsolidirati poslovanje i krenuti u ozbiljnu ekspanziju.

Šket ističe da su u 2013. ostvarili rast u svim kategorijama, a s pozitivnim trendovima nastavili su raditi i ove godine. Početkom ožujka otvoren je prodajni centar u Splitu, 13. u nizu, a u planu su i nove lokacije.

“U svibnju u Zagrebu otvaramo novi prodajni centar koji će imati 50-ak novozaposlenih djelatnika”, otkriva Šket.

Kada je riječ o mogućem preuzimanju prodajnih prostora Obija i Baumaxa, ostavlja to kao otvorenu mogućnost. “Što se tiče mogućeg odlaska OBI-ja i Baumaxa iz Hrvatske i njihovih trgovina, Pevec je u skladu s predviđenim planovima daljnjeg proširenja te obuhvatnosti svih krajeva u Hrvatskoj već uzeo u najam neke od bivših trgovina Bricostorea, a u Zadru se u srpnju selimo u prostor koji smo iznajmili od Merkura”, kaže Šket.

Ekspanziju prate i kadrovska pojačanja. U zadnjih nekoliko mjeseci u ovu tvrtku je došlo nekoliko vrhunskih stručnjaka kako bi se unaprijedilo poslovanje, a planiraju se i nova zapošljavanja.

U Splitu je zaposleno 14 novih djelatnika, a zbog uspješnog rada prodajnog centra otvoreno je još nekoliko radnih mjesta. (Tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here