Proizvodi iz BiH na policama arapskih supermarketa

81

Nakon što je iz Vispakovog skladišta krenula prva pošiljka bosanskohercegovačkih prehrambenih proizvoda na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, domaći brendovi, među kojima su i Zlatna džezva, Zlatni puder, Oaza, Love Kent medenjaci, Jaro, Tajna i Wiwia praline, već su se našli na policama najvećeg koncept-shopping centra na svijetu.

Uz Vispak, među izvoznicima su i voda Oaza Tešanjski kiseljak, Klas Sarajevo, Akova Group Sarajevo, Voćar Brčko, Hepok Mostar, Sava Bijeljina, Spektar Drink i Semberija Bijeljina te Kondisa Sarajevo.

“Riječ je o najvećem tzv. koncept ili tematskom shopping centru na svijetu, Ibn Battuta Shopping Mallu, kao i Geant Hypermarket UAE, koji je jedan od najvećih hipermarketa u Dubaiju i regiji. Vrlo brzo, tj. za nekoliko dana, u okviru druge faze ulaska na tržište, plasirat ćemo bh. proizvode u ostale Geant supermarkete u gradovima Dubai i Abu Dhabi”, ističe Zlatko Kartal, predstavnik kompanije Balkan Trading.

“Nije nam prvi put da izvozimo u neku od zemalja Zaljeva. Podsjetit ću da smo prije nešto više od godinu i pol počeli s realizacijom izvoza u Saudijsku Arabiju. Raduje nas da ovaj put prilikom izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate nismo sami i da smo u društvu bh. kompanija čija kvaliteta je neupitna”, riječi su Vispakovog menadžera za izvoz Muhameda Muzaferije. (Oslobođenje)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here