Svjetski priznata stručnjakinja za maslinova ulja stiže u Zagreb

23

Judy Ridgway održat će predavanje i radionicu na 2. Pink Dayu

Povodom 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina – Pink Daya, koji se već tradicionalno i simbolično održava na međunarodni Dan žena, 8. ožujka, u Muzeju Mimara u Zagrebu, ove godine posebna gošća bit će svjetski priznata stručnjakinja za maslinova ulja Judy Ridgway iz Velike Britanije, izvijestili su organizatori festivala.

Ovogodišnji Pink Day je bogatiji u svom sadržaju u odnosu na prethodnu godinu te uz hrvatske i inozemne proizvođače rosé vina, okuplja i najbolje hrvatske maslinare na izdvojenom festivalskom programu “Zeleno, što volim zeleno”.

Kako bi organizatorice Festivala, Udruga Women on Wine, ovogodišnji Pink Day učinile još zanimljivijim, odlučile su u goste pozvati stručnjakinju za maslinova ulja Judy Ridgway koja će održati predavanje o maslinarskoj sceni 2014. godine. Na predavanju, čiji je pokrovitelj tvrtka Zvijezda, Ridgway će govoriti o novim trendovima u proizvodnji maslinovih ulja, ali i usporediti hrvatska maslinova ulja na posebnoj radionici.

Judy Ridgway je u svojoj karijeri napisala šezdesetak knjiga na temu hrane i vina te četiri knjige specijalizirane upravo za maslinarstvo.

Osam godina Judy Ridgway je bila sudac na prestižnom međunarodnom natjecanju maslinovih ulja Leone D’Oro te će svojim znanjem i iskustvom zasigurno zaintrigirati kako hrvatske maslinare, tako i sve one koji uživaju u djevičanskom plodu ovog plemenitog stabla.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here