Talal Al Loghani: IT je naša najveća prednost

38

Na petom Retail IT Summitu u Zagrebu, održanom sredinom veljače, razgovarali smo s Talal Al Loghanijem, direktorom maloprodajnog lanca Baqala iz Kuvajta, koji nas je upoznao sa svojom zemljom te podijelio s nama svoja iskustva iz maloprodaje i planove za budućnost.

S obzirom da ne poslujete na našem tržištu, upoznajte nas s kompanijom Baqala.
Baqala je lanac dućana iz Kuvajta koji nudi širok izbor svježih namirnica, pića, grickalica i ostale robe široke potrošnje. Naš cilj u idućih pet godina je postati vodeći lanac dućana u Kuvajtu. Nadamo se kako ćemo do tada imati 155 prodavaonica diljem zemlje.

Fokusirani smo na ponudu svježe hrane u ugodnom ambijentu, pružanje usluga visoke kvalitete te širokog asortimana proizvoda i dobara koji zadovoljavaju različite potrebe tržišta i kupaca.

Recite nam nešto o Kuvajtu i njegovim glavnim gospodarskim karakteristikama.
Kuvajt je mala država u jugozapadnom djelu Azije s oko 2,7 milijuna stanovnika i BDP-om po glavi stanovnika od 84.309 američkih dolara. Gospodarski uspjeh Kuvajta okarakteriziran je naftom, koja čini 6 posto svjetske rezerve i 95 posto prihoda zemlje od izvoza.

Prihodi od nafte omogućili su stvaranje države po europskom uzoru, ali i privukli brojne imigrante iz širega područja. Kuvajtsko maloprodajno tržište je vrlo razvijeno i sofisticirano te podržano dobrom infrastrukturom putem najvećih trgovačkih centara na Bliskom istoku.

Koliko imate maloprodajnih mjesta?
Trenutno imamo sedam podružnica diljem Kuvajta, a djelujemo u tri različita marketinška segmenta: u blizini poslovnih tornjeva u centru grada, u stambenim naseljima te na benzinskim postajama.

Koliko je za vas važna tehnologija?
IT sektor je okosnica našega rada i smatramo ga našom najvećom prednosti. Ulažemo velike napore upravo prema informacijskim tehnologijama kako bismo osigurali ugodnu kupnju i iskustvo za naše korisnike.

Među prvim smo tvrtkama malog i srednjeg poduzetništva koje su na tržištu Kuvajta uvele automatizaciju tijeka novca (cash automation) podržanu sofisticiranim ERP rješenjima, što nam je uvelike pomoglo u izdvajanju od konkurencije, ali i organizaciji daljnjeg poslovanja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here