Trgovačke udruge: Meta Grupa

90

Meta Grupa d.o.o. je udruženje srednjih i malih trgovačkih poduzeća koja se bave trgovinom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

Osnovana je na inicijativu sedam lokalno dominantnih trgovaca i četiri jaka proizvođača robnih marki na hrvatskom tržištu.

Danas Meta grupu čini više od 40 trgovaca koji pokrivaju cjelokupni prostor Republike Hrvatske s 385 prodajnih jedinica na kvadraturi većoj od 44.000 m2 prodajne površine s više od 2.000 zaposlenih. Godišnji promet tvrtke premašuje 178 milijuna eura.

Od samog početka djelovanja Grupa je imala za cilj standardizaciju prodajnih objekata, stvaranje jasnog identiteta dućana na nacionalnom nivou kroz projekt M marketa, osigurati konkurentnu poziciju malih trgovaca kroz vlastiti ekskluzivni uvoz roba i razvoj vlastite trgovačke “M” marke.

Fokusirali su se na stjecanje lojalnosti kupaca kroz kvalitetu usluge i široku ponudu roba što je, kako kažu, najbolji put kako očuvati i unaprijediti profil malog trgovca na hrvatskom tržištu. U Meta Grupi ističu kako surađuju s veletrgovcima Velpro, Getro i Mercator, drugim trgovačkim udrugama kao što je NTL, svim HoReCa kanalima te brojnim proizvođačima i uvoznicima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here