Trgovačke udruge: Udruga trgovaca Sisak

76

Udruga trgovaca Sisak djeluje na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

U vrijeme osnivanja Udruga je nastala kao odgovor na pristiglu inozemnu konkurenciju s glavnim ciljevima u postizanju boljih trgovačkih uvjeta kod dobavljača (rabati, promocije, akcije, dostava i dr.), te smanjenju ostalih troškova poslovanja (kartično poslovanje, provizije banaka, INA Card, teleoperateri, el. energija i dr.).

Udruživanje malih trgovaca donosi koristi i za dobavljače što se prvenstveno ogleda u postizanju većeg volumena prodaje zbog većeg broja kupaca, lakšem organiziranju akcijskih prodaja, manjim troškovima transporta kroz linijsku dostavu, manjim troškovima prilikom obrade tržišta te dostupnosti informacija iz prve ruke vezane za pojedine vrste roba.

Iz ove Udruge navode kako najbolju suradnju ostvaruju s tvrtkama Velpro, Metro i Mercator (Getro), ali i s nekim manjim veletrgovcima.

U protekloj godini u Udruzi su zadovoljni postignutim rezultatima jer je većina članica zabilježila rast prometa u odnosu na 2012. godinu, no ipak ističu kako je u trenutnim uvjetima besparice izuzetno teško raditi.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here