EBRD još nije odlučio hoće li financijski podržati akviziciju Mercatora

106

U Europskoj banci za obnovu i razvoj još nisu donijeli odluku o financijskoj podršci Agrokorovoj kupnji Mercatora, piše Delo.

Zadovoljni smo tijekom transakcije i ispitujemo hoćemo li podržati preuzimanje”, rekao je Anthony Williams, voditelj odnosa s javnošću ove banke koja je prošle godine istupila iz vlasništva Agrokora.

Neslužbeni izvori bliski Agrokoru su ponovo potvrdili da je kupac “sklopio ugovor sa svojim partnerima i njihovim savjetnicima i ovih dana poduzima sve korake koji su povezani s dokazivanjem izvora financiranja, te se postupak nastavlja”.

Očigledno da su to omogućili potpis sporazuma o restrukturiranju kredita između Mercatora i njegovih vjerovnika, dozvola hrvatskog zaštitnika konkurencije i financijsko jačanje Agrokora (koji je kreditom Sberbanke reprogramirao svoje obveze i pritom uštedio desetak milijuna eura), piše ljubljanski list.

Navodno su ključni vjerovnici Mercatora počeli pripremati sporazum o restrukturiranju duga po zajedničkom scenariju, koji je drugačiji od gore navedenog (uvjeti lošiji, ali ih nadvladava sinergija), a koordiniranje će trajati do kraja svibnja. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here