Emkaan potvrdio interes za Palomu

96

Uprava slovenske tvornice higijenskog papira Paloma, Nadzorni odbor i najveći dioničar državni PDP, koji ima u vlasništvu 70,97% dionica kompanije, jučer su objavili poziv za konzultanta pri traženju investitora za investiranje u Palomu.

Izabrani financijski savjetnik će provesti postupak izbora investitora putem povećanja kapitala ili kupnjom dionica, pojasnili su u Palomi i dodali da je za tvornicu značajno da dobije strateškog partera kako bi kompanija kapitalno ojačala i pripremila se za dugoročni razvoj, piše mariborski list Večer.

Zastupnik investitora Emkaan Investments sa sjedištem u Dubaiju, Igor Rakuša, potvrdio je da se zanimaju za investiranje u Palomu te da su pregledali poduzeće, sačinili tržišnu analizu i kod Slovenske odškodninske družbe izrazili interes za kupnju udjela PDP-a.

Paloma je na privatizacijskom spisku 15 poduzeća koje slovenska vlada namjerava prodati. Među interesentima za Palomu se još spominju slovačka grupa Slovak Hygienic Paper (SHP) i srpski Drenik ND, koji su se u neuspješnom pokušaju privatizacije 2011. uvrstili u krug za pregovore.

Nebojša Đorđević, koji vodi srpski Drenik ND, kazao je posljednji put da će sačekati službeni poziv izabranog financijskog savjetnika, dok se iz SHP ovim povodom još ne izjašnjavaju. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here