Paloma: Prihodi od prodaje iznad očekivanja

35

Paloma je u prvom tromjesečju ostvarila prihode od prodaje koji su u odnosu na lani veći za 11 posto, što je nadmašilo očekivane rezultate za tri posto.

Slovenski proizvođač papirnatih proizvoda u prva je tri mjeseca 2014. od neprekidnog poslovanja ostvario operativnu dobit u iznosu od 1,1 milijuna eura, dok je, primjerice, u istom razdoblju lani ona iznosila 20.000 eura.

Kvartalna neto dobit iznosila je milijun eura, dok je lani u istom razdoblju ostvaren gubitak. Tvrtka je od rujna uspjela smanjiti nepodmirene obveze prema dobavljačima za više od 3,5 milijuna eura.

U Palomi su u travnju uspješno izveli procjenu prema IFS HCP standardima koji se odnosi na procjenu maloprodajnih i veleprodajnih proizvoda za kućanstvo i osobnu njegu.

Krajem travnja u Palomi će se regulirati ISO 9001 standard za skladno poslovanje i 14001 za upravljanjem okolišem, te OHSAS 18001 za zdravlje i zaštitu na radu. Potkraj svibnja prijeći će na h FSC i PEFC standarde koji kontroliraju sustav podrijetla proizvoda. Održavanje tih standarda preduvjet je proizvodnju i prodaju proizvoda, što je jedna od Palominih ključnih strateških usmjerenja. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here