Predstavljena knjiga “Priče o nedjeljnom kolaču” nastala u suradnji Podravke i Milane Vlaović

54

U krugu brojnih posjetitelja, uzvanika i prijatelja danas je održana promocija knjige “Priče o nedjeljnom kolaču”, nastala zahvaljujući uspješnoj suradnji spisateljice Milane Vlaović i Podravkinog Dolcela tima.

Na promociji knjige “Priče o nedjeljnom kolaču” govornici promocije, osim spisateljice, bili su recenzent Renato Baretić i gastronom Rene Bakalović te direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke Marinka Akrap, a posebni gosti ovog kulinarsko-književnog projekta bili su glumac Filip Šovagović i poznati kuhar i član žirija Celebrity Masterchef Andrej Barbieri.

U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina održana je i promocija nove neobične knjige “Priče o nedjeljnom kolaču”, jer se s njom, osim slasticama, možete počastiti i pričama.

Književnost i kulinarstvo, kao dvije različite umjetnosti, ujedinile su se zahvaljujući želji da se nedjelje što češće provode s obiteljima i bližnjima uz zabavu, smijeh i poneku slasticu.

Osim u promociji nove knjige, posjetitelji su uživali u slatkim iznenađenjima upravo po receptima slastica iz knjige, a koje su pripremili članovi Podravkinog  tima – Katarina Pentek i Zoran Delić.

“Progovarala sam o temama koje se tiču svih žena, u većoj ili manjoj mjeri negdje su nas dotakle. Glavna inspiracija bio mi je kolač i to mi je pružilo mogućnost da uspoređujem život, pa čak i junakinje s kolačima. To sam, na primjer, učinila u priči o kolaču koji se zove Trostruki užitak, gdje je svaka junakinja, a imam ih tri, karakterno opisana kao dio tog kolača”, izjavila je spisateljica Milana Vlaović.

Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke, naglasila je kako je ovaj kulinarsko-književni projekt nastao zahvaljujući ideji da se uz slatke zalogaje slave mali trenuci u našim životima.

“Nedjeljni ručak je ispunjen slikama obiteljskog druženja, ali i slasticama bez kojeg bi taj ručak bio nezamisliv. Svi oni koji nisu vješti u pripremanju slastica ili oni koji imaju problema s izborom, ovom knjigom rješavaju te probleme. Dolcela recepti prilagođeni su tjednu kojem pripadaju, pa tako i svaka nedjelja u godini ima svoju slasticu”, kazala je.

Recenzent knjige Renato Baretić, poznati hrvatski novinar, književnik i dobitnik utjecajnih književnih nagrada, rekao je kako je ova vješto zamišljena i još vještije ispisana knjiga zbirka priča o svim ženskim šutnjama, i to ne samo u kuhinjama dok se spremaju kolači. “Jer je svaki je kolač mala svečanost – od prvog razbijenog jaja do zadnje čestice šećera u prahu. Milana Vlaović napisala je jednu knjigu o ženama kakve zapravo ne poznajemo.”

Milana nam svojim toplim pričama toliko jasno uspijeva dočarati brojne slike: sreće kad mama nedjeljom sprema vašu omiljenu slasticu, smijeha kad baki u kuhinji kradete posljednje ostatke čokolade, zamazanih slatkih dječjih prstiju i naravno, mirisa kad je slastica već pri samom kraju. A što sve jedna žena, sa svojim mužem, djecom, majkom i prijateljicama može doživjeti u godinu dana, svjedoče slastice iz knjige “Priče o nedjeljnom kolaču” koji će upotpuniti i zasladiti nadolazeće nedjelje, rečeno je na prezentaciji.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here