Saponia povećala prodaju za 5%

29

U prvom ovogodišnjem tromjesečju osječka Saponia d.d. ostvarila je 145 milijuna kuna vrijednu prodaju, što je rast za pet posto u odnosu prema istom razdoblju lani te je u skladu s planom koji za ovu godinu predviđa rast prodaje za četiri posto.

Pritom je na hrvatskom tržištu ostvaren 1-postotni rast, a na 14 izvoznih tržišta rast od 9 posto.

Osobito visok rast ostvaren je u Sloveniji, Srbiji i BiH, a ni na jednom od preostalih 11 tvrtkinih izvoznih tržišta nije zabilježen pad. Takvim je rezultatima Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije, zadovoljan, to više što još uvijek stagnira, pa i pada, ukupno maloprodajno tržište u Hrvatskoj i okruženju.

Ističe da imaju dobre povratne informacije s prodajnih mjesta, bolje od njihove ukupne konkurencije – čime su osobito zadovoljni. Pritom očekuje da će rezultati do kraja godine biti i mnogo bolji.

Naime, s obzirom na to da ove godine Saponia slavi 120. godinu postojanja, kreirala je i dosta značajnih projekata kojima želi dodatno zainteresirati svoje potrošače i povećati rast prodaje. U mjesecima najveće prodaje (srpnju, kolovozu i rujnu) Uprava Saponije očekuje i najveću proizvodnju, odnosno više od 9.000 tona svojih proizvoda svaki mjesec, što će biti rekordna tri uzastopna proizvodna mjeseca u Saponiji dosad uopće.

Za to će, prema Skenderovim riječima, uz postojeće, zaposliti dodatne radnike na određeno vrijeme. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here