Mercator s bankama do dogovora o restrukturiranju duga

34

Trgovački lanac Mercator objavio je u petak da je s bankama vjerovnicama postigao dogovor o financijskom restrukturiranju nešto manje od jedne milijarde eura svog ukupnog duga.

“Sve banke vjerovnice obvezale su se implementirati predloženo financijsko restrukturiranje skupine Mercator, u skladu s detaljnim pravnim i komercijalnim uvjetima”, objavio je Mercator na portalu Ljubljanske burze, ne iznoseći pojedinosti.

Mercator uz to navodi da je dogovor s bankama vjerovnicama koje su svojom potporom osigurale daljnju stabilnost tvrtke jedan od prijelomnih trenutaka u procesu financijskog restrukturiranja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

“Riječ je o jednom od najvećih i najkompleksnijih financijskih restrukturiranja u regiji, a proces traje od početka 2013. godine”, naveo je Mercator u priopćenju.

Mercator ima nešto manje od milijarde eura duga prema bankama, od čega većinu predstavljaju kratkoročne obveze, a s bankama se je zadnjih godina višekratno dogovorio o reprogramiranju duga.

Mercator je u postupku prodaje koncernu Agrokor, a prijenos 53,34 posto dionica Mercatora očekuje se do sredine godine. Dogovorena je cijena od 86 eura za dionicu te dokapitalizacija Mercatora od 200 milijuna eura, prema aneksu na lanjski kupoprodajni ugovor, što su ga prije dva mjeseca potpisali Agrokor i konzorcij većinskih vlasnika Mercatora, među kojima dominiraju banke i skupina Pivovarna Laško (PL). (Lider / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here