BiH: U nekim prodavaonicama nema ni brašna

28

Građani Bosne i Hercegovine se, osim što se bore s problemima koji su ih zadesili zbog poplava, moraju boriti i s bezobraznim trgovcima koji u ovakvoj situaciji povećavaju cijene osnovnih životnih namirnica. Stoga je Vlada Federacije BiH otvorila dežurni telefon za prijavu ovakvih slučajeva.

“Primamo veliki broj poziva građana koji se žale na povećanje cijena. Mogu reći da u sat vremena primimo oko deset poziva, a najviše se javljaju građani iz Zavidovića, Živinica, Zenice, Visokog, Sarajeva… Prijave se uglavnom odnose na povećanje cijena vode i brašna, kao i na to da brašna u pojedinim trgovinama uopće nema. Također smo primili primjedbe na neka sjedišta Crvenog križa, da nema hrane u njima ili da je ne daju građanima”, rekao je za Oslobođenje operater dežurnog telefona Vlade FBiH, koji je dodao i kako se građani mogu javljati 24 sata dnevno.

Dežurni operater je istaknuo i da sve primjedbe direktno idu premijeru FBiH Nerminu Nikšiću, generalnom tajniku Vlade te Ibrahimu Tirku, direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove, koji upućuju inspekcije na prijavljena mjesta koje će kasnije odrediti kazne za trgovce. O poduzetim postupcima Federalna uprava za inspekcijske poslove svakodnevno će podnositi izvještaje. (Oslobođenje)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here