Brojne zvijezde okupile se na 3. Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju uz PIK

107

Ekipa Praščić iz Ivanić-Grada u finalu borbe za Zlatni ćevap

Jezero Bundek jučer je ugostilo 3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK. Među više tisuća Zagrepčana koji su posjetili ovu sad već tradicionalnu manifestaciju, našle su se i brojne poznate osobe.

U najfinijim mesnim delicijama s Pikovog roštilja uživali su – modni dvojac Boudoir, televizijska voditeljica Marijana Batinić, glazbenik Boris Đurđević i dobro raspoložene pjevačice Pamela Ramljak i Lea Mijatović, a pridružili su im se i putopisac Hrvoje Šalković te poznati bloger Domagoj Jakopović Ribafish.

Treće prvenstvo Hrvatske u roštiljanju posjetila je i sudionica popularnog televizijskog gastro showa Celebrity MasterChef Irina Čulinović. Budući da je u showu itekako dokazala svoje kulinarsko umijeće Irina je dobila čast postati članicom gastro žirija koji je odlučivao o pobjedniku jučerašnjeg natjecanja. 3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK idealno je mjesto za obiteljska druženja, što su i dokazali brojni Zagrepčani koji su se okupili na jučerašnjem druženju.

TV voditelj Frano Ridjan bio je domaćin roštiljade, a sve je okupljene oduševio svojim šarmom i ležerni pristupom.

U natjecanju je sudjelovalo šest ekipa, a zadatak im je bio pokazati vještinu roštiljanja u nekoliko kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina. Pobjedu je odnijela ekipa Praščić iza čijeg se imena krije gastro udruga koja se bavi promicanjem kulture uživanja u hrani i piću.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Pečeni picek, a treći su bili veseli članovi ekipe Miješano meso. Ekipa Praščić tako se plasirala u finale natjecanja u kojem će pobjednik ponijeti prestižnu nagradu ‘Zlatni ćevap’.

Majstor kuhar Branko Ognjenović ponosno drži mjesto predsjednika Gastro suda, a na jučerašnjoj roštiljadi rado je svima prisutnima dijelio savjete o pripremi najfinijeg roštilja u kojem neizostavno mjesto pripada mesu iz PIK – a koje uživa povjerenje brojnih gurmana jer jamči visoku kvalitetu.

3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK nastavlja se već sljedećeg vikenda, u subotu 10. svibnja na osječkoj će Tvrđi svoj prolaz u finale tražiti najbolji roštilj majstori Slavonije i Baranje. Nakon toga slijede druženja u Novom Vinodolskom (17.5.), Zadru (24.5.) te Varaždinu (1.6.).

Bundek će još jednom ugostiti ovo zanimljivo natjecanje i to njegovu samu završnicu koja će biti održana 8. lipnja. Jučerašnje druženje idealna je preporuka svima koji žele pravi gastronomski provod.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here