Konferencija “Lideri za lidere” održana u Zagrebu

68

Za hrabre i inovativne poduzetnike kriza je odavno završila

U organizaciji tvrtki Mirakul i Motivacijski govornik regionalna konferencija “Lideri za lidere”, s temom “Strategic management, leadership & life balance”, u zagrebačkom je hotelu Westin 16. svibnja okupila vodeće hrvatske i regionalne lidere iz područja međunarodnog poslovanja, financija, proizvodnje i obrazovanja, te iz turizma, enogastronomije, sporta i umjetnosti.

Interaktivna, pozitivna i motivirajuća rasprava više od dvadeset lidera kroz panel razgovore prikazala je poslovne situacije i izazove s kojima se susreću u svom poslovanju te na koji ih način rješavaju.

Panel razgovore lidera moderirali su Ljudevit Grgurić Grga i dr.sc. Jasminka Samardžija, urednica knjige “Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere”, koja je napravila 100 životnih intervjua s liderima te trogodišnjim istraživanjem došla do temeljnih predispozicija i liderskih karakteristika, a rezultate kvalitativnog istraživanja podijelila je sa sudionicima konferencije u uvodnom dijelu.

Na temelju istraživanja, osnovne karakteristike lidera su strast prema svom poslu koji stvara viziju, timski duh i empatija, upornost i spremnost na preuzimanje rizika. Lideri preuzimaju odgovornost za svoje vizije i stalno razmišljaju “out of the box”, a to je ono što ih čini drugačijima.

Tijekom prvog panela Branimir Muidža, iz Tvornice cementa Kakanj – HeidelbergCement, naglasio je kako ga motivira uspjeh i napredak zaposlenih, budući da su u 2013. godini organizirali za svoje djelatnike 400 sati edukacije.

Prof.dr.sc. Ivan Đikić, sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, rekao je kako u Njemačkoj troše milijun eura godišnje na istraživanja, što je u Hrvatskoj nemoguće, no malo je poznato da financiraju rad laboratorija u Splitu.

Dragutin Kamenski, iz tvrtke Kamgrad, istaknuo je kako je krenuo od nule, pokrenuvši svoj obrt, a danas je tvrtka Kamgrad počela raditi novih 30-35 poslova, sve zato da se prilagode klijentima u vrijeme krize.

Ivana Kolar, pak, iz Termi Tuhelj, kaže kako je s 27 godina postala direktorica Termi Tuhelj, a u početku se bojala neuspjeha jer nije imala dovoljno iskustva.

Vlado Krauthaker, predsjednik Udruge Kutjevački vinari, vlasnik obrta Vinogradarstvo – podrumarstvo Krauthaker, zaključio je da je put do uspjeha težak – kada je započeo posao, on i supruga imali su samo 1 hektar. Ivan Gligora, iz Sirane Gligora, napomenuo je: “Naš sir je najbolji jer su naše ovce 365 dana na paši, a probala ga je kraljica Elizabeta, kao i papa Ivan Pavao II.”

Pokrovitelji konferencije bili su HBOR, Metronet, Qatar Airways, Vocor media i Virtus dizajn, dok su medijski pokrovitelji BIZdirekt, tportal, qLife, Ja TRGOVAC, Banka, Forbes, Jutarnji list, Globus, Narodni radio, Antena Zagreb, SEEbiz.eu, Poslovni turizam, SEEbiz.net, Business magazine, Poslovne novine i Nova Makedonija.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here