LASERLINE informacijski sustavi u trgovini

72

Dvadeset godišnje iskustvo na tehnologiji u izgradnji uspješnih informacijskih sustava predstavlja neprocjenjivo jamstvo sveobuhvatnosti i učinkovitosti programskog proizvoda kojeg implementira tvrtka Laser line d.o.o.

Proizvod se kontinuirano prilagođava novim tehnologijama u trgovačkoj industriji kao i novim trendovima u radu s kupcima i dobavljačima. Laserline*ERP pruža podršku za visok stupanj automatizacije svih poslovnih funkcija:

• Nabava
• Maloprodaja i veleprodaja
• Upravljanje zalihama
• Upravljanje asortimanom
• Centralno upravljanje cjenicima i akcijama
• Carinsko skladište i vanjska trgovina
• Ugostiteljstvo, gastro, mesnica, pekara
• Upravljanje odnosima s klijentima (CRM)
• Elektroničko poslovanje (B2B)
• Plaće i upravljanje ljudskim resursima
• Računovodstvo i financije
• Planiranje prihoda i troškova
• Poslovna inteligencija (BI)
• …

Svjedoci smo zanimljivih vremena i izazovnih okolnosti u kojima posluju suvremene organizacije.

Ogromna konkurencija na domaćem tržištu, ulazak stranih trgovačkih lanaca i stranih dobavljača, udruživanje subjekata u gospodarske grupacije, novi trendovi i koncepti prodaje i pružanja usluga, uvođenje novih tehnologija za potporu standardnih poslovnih procesa, internet i elektronička trgovina, nove navike klijenata, fluktuacija menadžera (…itd.) predstavljaju velike izazove za svaki gospodarski subjekt bez obzira na njegovu veličinu.

Izgleda da budućnost svakog poduzetnika prvenstveno ovisi o brzini kojom se može prilagoditi novim zahtjevima tržišta. Činjenica je da veliki subjekti diktiraju trendove u svojoj branši, ali niti oni nisu pošteđeni prilagodbe tržištu, i oni moraju brzo reagirati na nove okolnosti.

Svim poduzetnicima je zajednička upravo konstantnost promjene, a u konačnici će opstati samo oni koji će biti najuspješniji upravo u sposobnosti promjene i prilagodbe tržištu.

LASERLINE nudi provjerene poslovne alate za brzu prilagodbu modernim zahtjevima tržišta u svakom segmentu poslovanja. Mnogo puta dokazana u praksi, naša programska rješenja predstavljaju optimalan odabir za organizaciju koja u fokus svog interesa postavlja upravljanje poslovnim procesima, a u cilju zadovoljavanja potreba svojih klijenata.

Davno smo shvatili da nisu sve organizacije iste i da jednostavno ne može jedna inačica bilo kojeg standardnog softvera biti nametnuta kao industrijski standard. Kada bi sve organizacije bile iste, onda jednostavno ne bi postojala potreba za promjenama niti potreba za traženjem komparativne prednosti na tržištu.

LASERLINE programska rješenja odlikuju se visokim stupnjem fleksibilnosti, koji je neposredna posljedica velikog broja instalacija u različitim poduzećima. Zahvaljujući dugogodišnjem sačuvanom iskustvu, vrlo lako ćemo razumjeti potrebe svakog korisnika i naše rješenje prilagoditi specifičnostima u kući, ukoliko se pokaže da te specifičnosti treba zadržati zbog dobre poslovne prakse.

Danas živimo u vremenima napredne komunikacije i velikih mogućnosti informatičke tehnologije. Upravo brza dostupnost tehnologije pruža jednake mogućnosti proizvodnje informacijskih sustava, bez tehničkih ograničenja, za bilo koju informatičku kuću u svijetu.

Međutim, sve informatičke kuće ne nude proizvod jednake kvalitete. Razloga ima više, ali jedan od ključnih jest stvaranje prilika za učenje o poslovnim procesima. LASERLINE je svih ovih godina imao priliku učiti od najboljih u svojoj branši, i na tome smo zahvalni našim dugogodišnjim partnerima.

Spoj dobrog poznavanja poslovnih procesa u tijeku razvoja softvera i kontinuiranog praćenja i ulaganja u tehnologiju važan je jamac u konačnoj kvaliteti proizvoda. Svi su moduli razvijeni Oracle alatima, najprestižnijom informatičkom tehnologijom za proizvodnju poslovnih aplikacija.

Našem korisniku – investitoru tako pružamo najbolje od informatičke tehnologije, ali i dalje učinkovitost poslovanja sustava prvenstveno temeljimo na dobro organiziranim poslovnim procesima.

Poslovne aktivnosti svake suvremene organizacije su strogo okrenute prema klijentu. Programski modul Laser*CRM podupire sve aktivnosti u procesima upravljanja odnosa s klijentima.

Loyalty modul obuhvaća centralno upravljanje loyalty shemama i potpuno je integriran s blagajnama (point-of-sale), na način da klijent stječe bodove i ostvaruje svoja prava iz loyalty sheme na samoj blagajni. Modul “upravljanje kampanjama” (campaign management) može na osnovu izvršene višekriterijalne segmentacije klijenata neposredno razmjenjivati podatke s pružateljima mass-mailing usluga.

Koriste se podaci iz CRM baze za slanje newslettera, a od takvih servisa u CRM bazu stiže povratna informacija o odazivu klijenata. Putem interneta klijent se prijavljuje na web stranicu tvrtke i koristi self-service aplikacije (promjenu profila, uvid u stanje bodova i drugo).

Izvještajni modul osigurava analitiku kupovine robe ili usluge do nivoa stavke svakog računa. Laser*CRM je jednostavan i idealan alat za prepoznavanje profila klijenata, te za poduzimanje aktivnosti u cilju zadržavanja postojećih i pridobivanje novih klijenata.

Modul poslovne inteligencije Laser*BI je danas, za suvremenog menadžera, “conditio sine qua non” obavljanja biznisa. Pod pojmom poslovne inteligencije podrazumijeva se skup alata koji mogu dati brzi odgovor na pitanje što se događa s poslovnim procesima, što se događa s dobavljačima, s kupcima, sa zalihama, iz čega menadžer donosi odluku kako se prilagoditi novim situacijama.

Kako je jedna od definicija ljudske inteligencije sposobnost prepoznavanja i brzog prilagođavanja novim okolnostima, u tom smislu se programski modul Laser*BI može smatrati alatom odgovornim za organizacijsku inteligenciju poduzeća.

Prvenstveno je namijenjen menadžerima, kojima informacije moraju biti prezentirane na brz i intuitivan način, a distribucija informacija je do te mjere usavršena da se menadžerima automatski isporučuju gotovi izvještaji putem različitih kanala (e-mail, sms, smartphone).

Programski moduli su razvijeni u vlastitoj proizvodnji, prilagodljivi su svim oblicima retail industrije i čine cjelovit informacijski sustav po mjeri modernog menadžera. Naša programska rješenja ne zahtijevaju višegodišnju pripremu, već se mogu brzo prilagoditi specifičnostima poslovnih procesa.

Naš poslovni princip je održavanje dugoročnih odnosa s klijentima i posvećenost prema zajedničkom cilju – učinkovitoj implementaciji informacijskog sustava i stvaranju uvjeta za brzi povrat investicije.

Briga za klijenta i dokazana strast za nove tehnologije razlozi su zbog kojih se danas LASERLINE može pohvaliti partnerstvom s velikim brojem cijenjenih kuća. Provjerite i Vi zašto nas smatraju specijalistima za poslovne procese u industriji trgovine.

LASERLINE – partner s dodatnom vrijednošću.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here