Tri zlata i srebro za vina Vina Laguna na natjecanju Les Citadelles du Vin u Francuskoj

79

Vina Laguna Malvazija Festigia 2013. dobilo je i nagradu “Special prize for Croatia” za najbolje hrvatsko vino

Na Les Citadelles du Vin, prestižnom vinskom natjecanju održanom u Bourgu u Francuskoj, organiziranom tijekom sajma VINEXPO i pod pokroviteljstvom svjetske Organizacije za Vino i Vinogradarstvo (OIV), vina Vina Laguna osvojila su tri zlatne medalje, srebro i nagradu za “Special prize for Croatia” za najbolje hrvatsko vino, izvijestili su iz porečke Agrolagune.

Zlatom su se okitila vina: Vina Laguna Festigia Malvazija 2013, Vina Laguna Festigia Chardonnay 2011, Vina Laguna Festigia Castello 2011, a srebrom Vina Laguna Festigia Merlot 2010.

Među medaljama nagrađenim hrvatskim vinima, vino Vina Laguna Malvazija Festigia 2013. dobilo je i nagradu “Special prize for Croatia”, za najbolje hrvatsko vino.

Svake godine u svibnju, preko 50 najboljih degustatora iz cijelog svijeta okupi se u Bordeauxu u Francuskoj, kako bi tijekom nekoliko dana odabrali najbolja vina među 1200 uzoraka vina iz tridesetak vinskih zemalja. Svečana dodjela nagrada i predstavljanje najboljih vina u 2014. godini bit će održana za vrijeme sajma VINEXPO ASIA PACIFIC, utjecajnom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića u Hong Kongu.

Vina Vina Laguna koja iz godine u godinu osvajaju sve više međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima diljem svijeta, plod su vinskih sorti s 600 hektara vinograda na 11 lokacija u Istri. Svjetski uspjesi Vina Laguna rezultat su vrijednog rada tima Agrolagune u kojem se posebno ističu mladi enolozi Sabina Salamun, Miroslav Latal i Milan Budinski.

U Agrolaguni zaokružen je ciklus investicija u nasade i vinariju u iznosu od 25 milijuna eura te upravo započinje novi ciklus investicija koji će dodatno osnažiti brendove i unaprijediti njihovu kvalitetu, ističu iz tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here