Velika selidba Peveca u dva napuštena Bricostorea

31

Nekoć posrnuli Pevec pod novim vodstvom, Darkom Šketom, hrabro grabi naprijed. Nedavno je od nekadašnje konkurencije, francuskog Bricostorea koji je odustao od poslovanja u Hrvatskoj, preuzeo prostor na Slavonskoj aveniji u Sesvetama, kamo će, osim maloprodajnog dijela, preseliti i vodeće službe.

Prodajni prostor smješten je na 9.500 četvornih metara, što ga čini golemim prodajnim centrom.

“Unajmili smo prostor koji je za nas na potrebnoj i atraktivnoj lokaciji, čime smo svoj asortiman još više približili istočnom dijelu grada Zagreba i zagrebačkom prstenu. Time smo svojim prodajnim centrima pokrili cijeli Zagreb. Na katu su uredski prostori za gotovo sve poslovne funkcije društva, čime smo kvalitetno riješili i taj višegodišnji problem”, objasnio je Šket.

Osim novog prostora u Zagrebu Pevec je unajmio i Bricostoreov prodajni centar u Splitu (Kaštel Sućurac) i tu ne staje preseljenje poslovanja i na ostale lokacije, poput Zadra i Bjelovara gdje će se stare lokacije zamijeniti atraktivnijima.

Otvaranjem prodajnog centra Sesvete 8. svibnja Pevec će imati ukupno 14 centara u 11 gradova Hrvatske, od čega su u posljednje dvije godine otvorena tri nova (Makarska, Novi Zagreb i Sesvete). Troškovi najma financiraju se iz vlastitih prihoda.

“Pevec i dalje uspješno nastavlja poslovati u gotovo svim krajevima Hrvatske, s jasnom vizijom i misijom, nastavkom restrukturiranja i modernizacijom poslovanja uz rast prihoda i dobiti. Osnovni nam je cilj preuzeti lidersku poziciju u segmentu ‘uradi sam’ trgovine te povećati tržišni udjel u bijeloj i smeđoj tehnici. Sadašnji trendovi povećanja broja kupaca na prosječnih 11 tisuća dnevno, uz rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu od 13,4 posto te daljnji organski rast otvaranjem novih prodajnih centara, pokazuju da idemo u tom smjeru”, zaključuje Šket.

Osim što je dva prodajna centra iznajmio Pevecu, francuski Bricostore prostor u Puli prodao je također nekadašnjem konkurentu, Bauhausu. Bricostoreov koncept navodno nije prošao ni u Mađarskoj ni Rumunjskoj, a Hrvatska je ispala kolateralna žrtva recesije i očito loše Bricostoreove cjenovne politike. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here