EBRD podržava prodaju Mercatora Agrokoru

41

Prodaja Mercatora koncernu Agrokor te udruživanje Konzumove i Mercatorove maloprodaje nemaju prave alternative i to predstavlja dobru priliku za stabilizaciju najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, izjavio je u četvrtak Gilles Mettetal, ravnatelj za sektor poljoprivrede i prehrambene industrije pri Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Druge alternative su loše, a ne vidim problema niti u financijskoj konstrukciji posla”, kazao je Mettetal za Slovensku tiskovnu agenciju STA, dodavši da EBRD podržava Agrokorovu operaciju.

Mettetal je rekao da je svjestan kako oko takvih poslova u malim državama uvijek postoje rezerve, ali da iskustvo govori kako bi povezivanje dvaju velikih poduzeća u toj regiji bilo korisno i imalo pozitivne učinke u obliku sinergija koje bi se tako ostvarile.

“Vjerujem da će taj posao imati pozitivne učinke, velik regionalni igrač koji će nastati moći će se natjecati sa srednje velikim europskim tvrtkama i kotirati na europskim burzama”, rekao je Mettetal, dodajući da bi to područje trebalo takav pozitivan primjer. (SEEbiz.eu / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here