EBRD smanjio vlasnički udjel u Agrokoru

22

Nakon uspješnog Agrokorovog zaduživanja putem zajma vrijednog 485 milijuna eura, taj koncern i Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) redefinirali su međusobne odnose, pri čemu je banka smanjila svoj vlasnički udjel u Agrokoru, priopćeno je danas iz EBRD-a.

EBRD će ostati manjinski dioničar u Agrokoru, s 2,31 posto udjela u vlasništvu, radi daljnje podrške uspješnom razvoju te kompanije. Te promjene finalizirali su i odobrili dioničari Agrokora na skupštini održanoj u Zagrebu, kaže se u priopćenju.

U vlasničku strukturu Agrokora EBRD je ušao 2006. godine, na temelju Ugovora o ulaganju 110 milijuna eura dioničkog kapitala, kojim je stekao 8,33-postotni udjel te jednog člana u Nadzornom odboru koncerna. Tada je iz EBRD-a rečeno da će u Agrokorovoj vlasničkoj strukturi ostati od 5 do 7 godina, potpomažući njezin rast i širenje.

“Od 2006. godine, kada je EBRD postao dioničar u Agrokoru, kompanija je ojačavala svoje temeljne operacije i u proizvodnji hrane i u maloprodaji, oslanjajući se na profesionalne menadžerske timove koji su poticali inovacije i stvaranje brendova. Tijekom godina Agrokor je postao vodeći proizvođač hrane i pića i maloprodajni lanac u Hrvatskoj i šire”, navodi se u današnjem priopćenju EBRD-a. (Business.hr / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here