Henkel preuzima Spotless Group za 940 milijuna eura

41

Njemački proizvođač robe široke potrošnje Henkel potpisao je ugovor s fondovima koje savjetuje specijalizirana tvrtka za preuzimanja i akvizicije BC Partners vezan uz akviziciju svih dionica Spotless Group SAS iz Neuilly-sur-Seine u Francuskoj. Transakcija, uključujući dug, procijenjena je na  940 milijuna eura, izvijestili su iz Henkela.

Spotless Group većinom djeluje u zapadnoj Europi u segmentima proizvoda za rublje, zaštite od insekata i održavanja kućanstva. Među vodećim robnim markama kompanije su Eau Ecarlate, Dylon, Grey i Catch.

U fiskalnoj 2013. godini kompanija je ostvarila prodaju od približno 280 milijuna eura. Spotless Group drži vodeću tržišnu poziciju na razvijenim europskim tržištima poput Francuske, Italije, Španjolske, Beneluxa i Velike Britanije te ima oko 470 zaposlenika.

“Ova akvizicija dio je Henkelove globalne strategije selektivnoga investiranja u atraktivne pozicije u pojedinim kategorijama na zrelim tržištima”, izjavio je predsjednik Uprave tvrtke Henkel Kasper Rorsted. “Akvizicijom tvrtke Spotless Group, osnažit ćemo našu tržišnu poziciju i ući u visoko profitabilne segmente rasta. Transakcija će odmah biti ubilježena u zaradu”, dodao je.

Bruno Piacenza, izvršni potpredsjednik koji je odgovoran za Henkelov poslovni sektor Sredstava za pranje i čišćenje u domaćinstvu, izjavio je pak kako se vodeće robne marke i tehnologije tvrtke Spotless Group “savršeno uklapaju u Henkelov portfelj vezano za poslovne segmente i regije te nude potencijal za budući profitabilni rast”.

Ovaj akvizicija predmet je odobrenja antimonopolskih tijela te se očekuje da će biti finalizirana najkasnije u prvom kvartalu 2015. godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here