Humanitarni projekt Schwarzkopf Professionala Shaping Futures

74

U ASK Akademiji Zagreb danas je predstavljen humanitarni projekt Shaping Futures koji se po prvi puta održava u Republici Hrvatskoj.

Shaping Futures je svjetska socijalna inicijativa Schwarzkopf Professionala koja je započela s radom 2010. godine u suradnji s neprofitnim organizacijama. Glavni cilj projekta je socijalno ugroženoj mladeži pružiti mogućnost izučavanja frizerske profesije i time im osigurati zanat, znanja i vještine za bolju budućnost.

Projekt Shaping Futures u Republici Hrvatskoj u 2014. godini je pilot projekt od 30. lipnja do 5. srpnja 2014., pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, s ciljem potencijalnog razvitka budućnosti mladih obrtnika/frizera u RH uz naglasak na edukaciju mladih frizera Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Uz edukaciju, cilj je također osigurati mladim frizerima kontakte za lakše zaposlenje. Mladi frizeri imat će priliku prezentirati stečeno znanje i vještine pred renomiranim frizerskim stručnjacima. Shaping Futures projekt za 2015. godinu planiran je kako bi proširio svoje djelovanje na cijelu Republiku Hrvatsku u trajanju četiri tjedna te pomogao mladim frizerima diljem Republike Hrvatske.

“Sama ideja je potekla od kolega iz Schwarzkopf Professionala iz Japana, koji su 2008. započeli ovaj projekt s namjerom da djeci na ulicama Kambodže ponude frizersko znanje i frizerske alate te im na takav način osiguraju bolju budućnost. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim partnerima i frizerima volonterima koji aktivno sudjeluju u edukaciji, ali i onima koji će nam se pridružiti tijekom projekta i pružiti priliku ovim mladim ljudima, kako u Zagrebu, tako i u ostalim dijelovima Republike Hrvatske”, rekao je Goran Kotur, direktor poslovne jedinice Henkel Beauty Care Professional za Hrvatsku.

Komisija je već odabrala 20 kandidata, mladih učenika 3. razreda srednje frizerske škole koji su pokazali najveću motivaciju i interes za frizerstvo te su iz socijalno ugroženih sredina. Osobe koje će voditi edukaciju renomirani su frizerski stručnjaci Hrvatske s velikim znanjem i iskustvom.

Cjelokupan tim trenera i mentora djeluje na dobrovoljnoj bazi. U skladu sa sloganom projekta “Edukacija je najmoćnije oružje koje možeš upotrijebiti da promijeniš svijet”, čiji je autor Nelson Mandela, tim dobrovoljaca frizera će po završenom školovanju aktivno tražiti zaposlenje za svakog učenika polaznika projekta Shaping Futures kako bi im pomogli u oblikovanju budućnosti.

“Dobra volja i želja za edukacijom mladim frizerima omogućit će doživotno znanje, pozitivno iskustvo i otvoriti nove prilike za svjetliju budućnost”, izjavila je Marina Ivanković, voditeljica Shaping Futures projekta.

Svi gosti, prijatelji projekta i mediji slobodni su posjetiti polaznike Shaping Futures projekta u ASK Akademiji, uz najavu, tijekom trajanja samog projekta u razdoblju od 30. lipnja do 5. srpnja 2014., s naznakom da je zadnji dan, 5. srpnja 2014., dan prezentacija vještina i znanja mladih frizera.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here