Maraska preuzima pogone za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici

91

Pogoni za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici, u kojima je do sada poslovnu djelatnost obavljala Dona trgovina u stečaju, od lipnja ove godine bit će u najmu Maraske d.d. iz Zadra, priopćeno je iz ove tvrtke.

Maraska pritom planira nastavak djelatnosti proizvodnje voćnih koncentrata, odnosno nastavak otkupa voća i njegove prerade u koncentrat. Na ovaj način zaposlenje će pronaći oko 40 radnika, kažu u tvrtki, te će se istovremeno nastaviti otkup voća s područja cijele Hrvatske.

Poslovni Maraske predviđaju otkup oko 20.000 tona raznih vrsta voća, većinom višnje, višnje maraske, jabuke i bobičastog voća, te njihovu preradu u koncentrat koji će se plasirati na domaćem, a i na stranim tržištima.

Iz zadarske tvrtke naglašavaju kako će na ovaj način domaćim proizvođačima biti omogućen otkup i prerada njihovih prinosa za industrijsku preradu.

Tvrtka Maraska, specijalizirana za proizvodnju i prodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića, vodeći je hrvatski proizvođač voćnih sirupa te drugi najveći proizvođač alkoholnih pića na području Hrvatske.

Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u proizvodne kapacitete i razvoj novih proizvoda u prvih 5 mjeseci tekuće godine tvrtka bilježi rast prihoda od 11%. Od proizvodnje i prodaje koncentrata u Maraski očekuju dodatni rast prihoda u visini 15% na godišnjoj razini.

“Maraska u svom vlasništvu ima i plantažu višnje maraske, gdje je na površini 200 ha nasada posađeno oko 95.000 stabala s godišnjim prinosom blizu 1.000 tona vrhunske sirovine, tako se ovaj poslovni potez čini kao logična i prirodna integracija. Maraska će otkupljivati značajne količine industrijskog voća te ovim putem pozivamo na suradnju sve zainteresirane proizvođače voća”, poručuju iz zadarske tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here