Međunarodni turnir Lidl Fan Cup ususret Svjetskom nogometnom prvenstvu

36

Ususret Svjetskom nogometnom prvenstvu, Lidl Hrvatska između 2. lipnja i 13. srpnja organizira međunarodni turnir u stolnom nogometu Lidl Fan Cup. Riječ je o jedinstvenom konceptu igre u kojoj se igrači iz 23 europske zemlje međusobno nadmeću u izvođenju kaznenih udaraca kako bi svoju zemlju doveli do pobjede.

Igra se putem aplikacije na Lidlovoj Facebook stranici, a mogu je koristiti svi s uređajem koji ima pristup Internetu. Dok se utakmice odvijaju između 10 milijuna Lidlovih Facebook fanova na Internetu, svaki pojedinačni kazneni udarac provodi se u stvarnom životu, pomoću složenog tehničkog sustava koji je Lidl projektirao posebno za ovaj turnir u stolnom nogometu.

Paralelno s najvećim nogometnim turnirom na svijetu, Svjetskim nogometnim prvenstvom koje se ove godine održava u Brazilu, Lidl Hrvatska organizira jedinstveni međunarodni turnir u stolnom nogometu.

Riječ je o inovativnoj Facebook aplikaciji Lidl Fan Cup koja kombinira virtualni i stvarni svijet, u kojoj svatko može postati profesionalni igrač, bez obzira na svoju sportsku prirodu i nogometno znanje.

Potrebni su samo natjecateljski duh i želja za pobjedom. Igrači se imaju priliku natjecati sa sudionicima iz 23 europske zemlje, igrajući utakmice sa šest rundi, pri čemu oba igrača dobivaju tri pokušaja da zabiju gol i tri pokušaja da ga obrane, a svaki ostvareni bod ide za zemlju svakog od igrača. Baš kao i u stvarnom Svjetskom kupu, i u ovom turniru bit će odigrane sve faze – preliminarno natjecanje, posljednjih šesnaest, četvrtfinale i veliko međunarodno finale.

Sasvim novi koncept igre Lidl Fan Cupa uživo spaja virtualne radnje svakog igrača preko njegovog osobnog računala, pametnog telefona ili tableta sa stvarnim stolom za stolni nogomet. U procesu razvijanja koji je trajao godinu i pol dana, Lidl je u Frankfurtu izgradio impresivnu nogometnu arenu od 1.500 m², projektiranu isključivo za ovaj turnir.

Svako izvođenje kaznenog udarca igra se u realnom vremenu na jednom od 50 stolova, s time da se svakom radnjom upravlja putem Interneta. 302 kamere snimaju svaki potez, te igrači mogu vlastite utakmice pogledati nakon igre i izraditi strategiju za svoj sljedeći pokušaj. Ta veza između virtualnog i stvarnog nogometnog svijeta – dosad neviđena na nekom turniru – proizvodi atmosferu pravog nogometnog borilišta.

Lidlova Facebook zajednica broji više od 10 milijuna fanova, što je čini najvećom bazom fanova nekog trgovačkog lanca u Europi i drugom najvećom u svijetu. Lidl Fan Cup igrat će se online putem Facebooka i u stvarnosti u Lidl Fan Cup Areni u Frankfurtu između 2. lipnja i 13. srpnja.

Polufinale će se održati između 10. srpnja i 12. srpnja, dok će zemlja pobjednica biti proglašena nakon finala 13. srpnja. Osim nadmetanja na turniru, sudionici turnira imat će i priliku osvojiti primamljive nagrade.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here