Stručni skup “Funkcionalna hrana u Hrvatskoj” 1. srpnja u Zagrebu

186

Hrvatska gospodarska komora, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista te Ministarstvo poljoprivrede u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore 1. srpnja  organiziraju 7. stručni skup “Funkcionalna hrana u Hrvatskoj”.

Na ovogodišnjem skupu će se govoriti o sinergiji znanosti, tehnologije i tržišnih tendencija u funkcionalnosti hrane.

Prezentirat će se teme funkcionalne hrane unutar nacionalnih i europskih zakonskih regulativa, funkcionalnih proizvoda u različitim granama hrvatske prehrambene industrije, postojeće tendencije i strategija razvoja, primjene rezultata znanstvenih istraživanja u razvoju novih funkcionalnih proizvoda te zdravstveni aspekti funkcionalne hrane.

Skup će, s početkom u 10 sati, otvoriti prigodni govori organizatora nakon čega slijedi predavanje Sanje Kolarić Kravar iz Ministarstva poljoprivrede na temu kvalitete i nutritivnih vrijednosti hrane. Govorit će se tu i o poštenom informiranju, reklamiranju i oglašavanju hrane, nusproizvodima mliječne industrije, sjemenkama i žitaricama te će se doznati može li svježe meso biti funkcionalna hrana. Cjelodnevno događanje će zaključiti predavanje Višnje Bačun – Družine s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu na temu funkcionalne hrane i nutrigenomike.

Prijave na skup traju do 23. lipnja, a prijaviti se može Arijani Bušić putem maila: abusic@pbf.hr.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here