Akcijom Reci DA! prikupljeno 243 tisuće kuna za djecu sa sindromom Down

44

Mogućnosti edukacije djece sa sindromom Down u Hrvatskoj bit će značajno unaprijeđene uz pomoć akcije Reci DA! koju su tijekom svibnja i lipnja provele tvrtke Procter&Gamble i Lidl Hrvatska. Tijekom dvomjesečne akcije u trgovinama Lidla prikupljeno je čak 243 tisuće kuna koje će se iskoristiti za nabavu suvremenih pomagala poput posebno prilagođenih tableta i programskih paketa, izvijestili su iz Lidla Hrvatska.

Sredstva prikupljena u kampanji bit će iskorištena za nabavu suvremenih edukativnih pomagala uz pomoć kojih djeca sa sindromom Down znatno brže svladavaju vrtićke i školske programe te se lakše uključuju u svakodnevni život.

U Hrvatskoj inače živi oko 1.600 osoba sa sindromom Down, a od toga ih je oko 900 u dobi do 20 godina.

“Edukacija djece sa sindromom Down je za većinu roditelja iznimno zahtjevna jer djeca koja su rođena s jednim kromosomom viška najlakše uče vizualnim putem. Potrebni su im prilagođeni materijali, a pokazalo se da uz pomoć posebno prilagođenih tableta i programskih paketa Boardmaker djeca sa sindromom Down znatno brže svladavaju komunikacijske i matematičke vještine, ali i strane jezike. No, visoka cijena ovih materijala nam je velika prepreka zbog čega se od srca zahvaljujemo tvrtkama Procter&Gamble i Lidl Hrvatska koje su pokrenule akciju ‘Reci DA!’ i na taj način nam omogućili da svojoj djeci olakšamo svladavanje svakodnevnih obaveza”, izjavila je predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom, Dinka Vuković.

Tvrtke Procter&Gamble i Lidl Hrvatska akciju Reci DA! su provodile tijekom svibnja i lipnja diljem Hrvatske. Za svaki kupljeni P&G proizvod u Lidlovim trgovinama kupci su bili u prilici donirati jednu kunu za djecu sa sindromom Down.

“Iznimno smo ponosni što ćemo u suradnji s Hrvatskom zajednicom za Down sindrom omogućiti bolje uvjete učenja i napredovanja djeci sa sindromom Down u Hrvatskoj. Sredstva prikupljena tijekom akcije Reci DA! će biti ravnomjerno raspoređena u dogovoru s lokalnim udrugama. Nadamo se da ćemo obiteljima u kojima je dijete rođeno sa sindromom Down olakšati svakodnevni rad s djecom jer, kako smo se i sami uvjerili tijekom akcije, roditelji ulažu izniman trud u edukaciju djece i njihovu integraciju u društvo”, izjavila je marketing menadžerica tvrtke Procter&Gamble, Antonija Svirčić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here