Dalmacijavino nije prodano ni u devetom pokušaju

33

Prodaja splitskog Dalmacijavina nije uspjela ni u devetom pokušaju, ni danas na Trgovačkom sudu u Splitu nije bilo zainteresiranih za kupnju po cijeni od 115 milijuna kuna zbog čega će se kupac tražiti na desetom ročištu u rujnu.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović najavio je kako će, ukoliko ni na idućem ročištu ne bude zainteresiranih za kupnju Dalmacijavina, cijena biti spuštena za 10 ili 20 posto. Tako bi cijena tog nekadašnjeg dalmatinskog giganta trebala pasti ispod 100 milijuna kuna, a radnici se nadaju da će se tada i pronaći kupac.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji Pipi.

Onaj tko kupi Dalmacijavino dobit će pravo na korištenje brendova te tvrtke vrijedne osam milijuna kuna. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodaje se i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru.

Početna prodajna cijena Dalmacijavina u kolovozu prošle godine je iznosila 281 milijun kuna, a Odbor vjerovnika ju je spuštao nekoliko puta kako bi se pronašao zainteresirani kupac. (Tportal.hr / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here