Ikea u Zagrebu: Od 1. kolovoza distribucija kataloga; otvaranje 21. kolovoza

42

Tvrtka Ikea Hrvatska s 1. kolovozom počinje distribuciju/dostavu “od vrata do vrata” više od 500 tisuća primjeraka prvog kataloga na hrvatskom jeziku u radijusu 60 minuta vožnje od lokacije svoje prve robne kuće u Zagrebu koju će za kupce otvoriti 21. kolovoza.

Objavili su to na današnjoj konferenciji za novinare u sklopu same robne kuće Ikea njezin voditelj George Platzer, direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević te regionalni PR menadžer Igor Štefanac. To je ujedno prvi put da su novinari i snimatelji, njih oko stotinu, ušli u robnu kuću Ikee u Zagrebu koja će osim poznatog namještaja nuditi i brojne druge stvari za uređenje doma i poslovnih prostora, ali i dodatne sadržaje poput restorana i igraonice za djecu.

Osim kataloga, za koji je Štefanac kazao da služi pripremi posjetitelja robne kuće, 1. kolovoza kreće i njena nova web stranica, kao i online odnosno digitalna i verzija kataloga za mobilne uređaje.

Direktor Ikea Hrvatska Skalušević napomenuo je kako će neke cijene u Hrvatskoj biti i niže nego u nekim drugim zemljama, od prvog dana imat će i popularnu u Hrvatskoj prodaju na rate, jer su, kako je kazao, dosta detaljno analizirali kupovnu moć, stanje i potrebe kućanstava na hrvatskom tržištu, pogotovo u Zagrebu, kao i nekih susjednih zemalja.

U robnoj kući Ikea u Zagrebu za sada će biti samo proizvodi jednog hrvatskog proizvođača, Tvina iz Virovitice, s kojima Ikea surađuje dugo godina, a u pregovorima su i s požeškim Spin Valisom te jednom tvrtkom za plastiku iz Splita.

U zagrebačkoj Ikei u tijeku su intenzivni završni radovi te uređenje i popunjavanje unutarnjih prostora artiklima kojih će ukupno biti 9.500.

Brojnih radnika svih profila osim unutar kuće ima i oko nje, parking je gotov, uređuje se okoliš, a dovršavaju se i prilazne ceste te prometna čvorišta koja spajaju autocestu s prilazima robnoj kući.

One koji dugo nisu putovali autocestom iz Zagreba prema Slavoniji dočekat će potpuno nova “vizura” tog kraja i same autoceste oko lokacije Ikee koja se nalazi u poslovnoj zoni Zagreb Istok, na području općine Rugvica odnosno otprilike u ravnini nekadašnjih naplatnih kućica kod Ivanja Reke koje su zbog toga pomaknute 11 kilometara istočno.

Svi koji su se zaposlili u Ikei, njih oko 350, već su na svojim mjestima i prolaze različite edukacije i pripremu, a otvaranju za kupce 21. kolovoza, prethodit će i otvaranje za partnere, uzvanike i novinare, par dana prije.

Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje Ikea obitelji nakon 2006., a ukupna investicija u taj projekt iznosi oko 100 milijuna eura. (SEEbiz.eu / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here