Podravka predstavila nove korporativne stranice

50

Na posebno osmišljenom Podravkinom brunchu pod nazivom “Kompletno kulinarsko iskustvo” predstavljene su nove, inovativne Podravkine korporativne stranice.

Podravka je “skuhala” novi Podravka.hr kojem je uz postojeće vrijednosti: kreativnost, povjerenje, strast, zadovoljstvo potrošača i izvrsnost dodala i ono što potrošačima danas nerijetko nedostaje – inspiraciju.

Nove Podravkine stranice tako svojim potrošačima na jednom mjestu nude inovativna kulinarska rješenja, ali i suvremenije korporativno komuniciranje.

Brunch “Kompletno kulinarsko iskustvo” bio je idealna prilika da posjetitelji, prijatelji, partneri projekta i predstavnici medija uz posebno osmišljene zalogaje isprobaju što je to novoga skuhala Podravka.

Osim inovativnog dizajna i sadržaja, stranica nudi i potpuno nove cjeline poput “Inspiracija” koja se prilagođava potrebama korisnika, zavisno od životne situacije u kojoj se nalazi.

Na te izazove Podravka je odgovorila pažljivo odabranim sadržajima – receptima, proizvodima, zanimljivostima i Coolericama kojima nudi inspiraciju u svakoj situaciji, bez obzira radilo se o dječjem rođendanu, ručku na godišnjem odmoru, bezglutenskoj prehrani ili omiljenim palačinkama.

Novi Podravka.hr prezentiran je na Samsung UHD TV precizne boje i ultravisoke razlučivosti – na zaslonu dijagonale 216 cm. Ovo bezvremensko umjetničko djelo tankog okvira svim okupljenima pružilo je poseban prvi doživljaj novih Podravkinih korporativnih stranica.

“Ideja je zapravo krenula iz onoga što smatramo našim najvećim uspjehom u Podravki – povjerenjem naših potrošača koje smo desetljećima gradili zajedno te zahvaljujući njemu, postali vodeći prehrambeni brand u regiji. Iz tog povjerenja prema Podravki, našim brandovima i proizvodima rodila se ideja da našim potrošačima ponudimo nešto potpuno novo, inovativno, a ipak tako potrebno svaki dan – pravu kulinarsku inspiraciju. Stoga su naše nove stranice posebno namijenjene njima kako bi si olakšali svakodnevicu, zavirili na naše stranice u potrazi za idejom, životnom situacijom ili pak savjetom što od našeg proizvoda koji imaju doma sve mogu napraviti i tako razveseliti svoje najmilije”, izjavila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

Cjelokupni asortiman koji uključuje više od 500 proizvoda predstavljen je novim tekstovima, fotografijama, izdvojenim sastojcima i nutritivnim vrijednostima, povezan s receptima u kojima se koriste, kao i inspirativnim temama.

Proizvodi su označeni karakteristikama (okus, stupanj pripreme, obrok, halal, košer…) koje omogućavaju pretraživanje prema vrlo specifičnim željama.

Osmišljen je ljudski pristup traženju tako da je sada dovoljno označiti prehrambene želje/namjere, a stranica će ponuditi proizvode u skladu s njima, bez obzira traži li se nešto slano za večeru i prikladno za vegetarijance ili slatko i mliječno, a bez glutena. Broj kombinacija neiscrpan je i ovisi samo o mašti i potrebama.

Iako se brojnim sadržajima obraća prvenstveno potrošačima, novi Podravka.hr ima detaljno razrađen dio namijenjen poslovnim posjetiteljima – onima koji žele saznati više o kompaniji, istraživanju i razvoju, odgovornom poslovanju ili odnosu Podravke prema sadašnjim i budućim zaposlenicima.

Na jednom mjestu medijima stranica pravovremeno nudi sve važne vijesti i priopćenja, fotografije i publikacije, a studentima, pripravnicima i budućim zaposlenicima omogućuje da pogledaju kako je to raditi u Podravki te se odmah mogu i prijaviti, dok analitičarima i investitorima nudi strukturirane i ažurne podatke i izvješća.

Svim posjetiteljima omogućuje upoznavanje svih tržišta Podravke, Upravu, te procese i okruženje u kojima kompanija stvara svoje proizvode.

Sve informacije prezentirane su na jednostavan i pregledan način, bez suvišnih informacija ili dugih tekstova, a kao pomoć razumijevanju informacija iskorištene su atraktivne infografike i animacije.

S tehnološke strane, web-stranica koristi potpuno novu platformu izgrađenu na frameworku (core.framework) agencije Web.Burza i sustavu za upravljanje sadržajem (core.web), a koristi Open Source tehnologije: Apache, PHP, MySql, Memcached, ImageMagick, PhantomJS i Sphinx.

Sustav za upravljanje sadržajem napravljen je u Single Page Application tehnologiji koja, između ostalog, omogućava uredništvu mnogo brži, lakši i produktivniji rad. Korištenjem widgeta, fleksibilnih dijelova stranice koji se slažu kao lego kockice, omogućeno je da svaka pojedinačna stranica bude potpuno različita i prilagođena specifičnom sadržaju, umjesto da se sadržaj prilagođava unaprijed zadanoj strukturi.

Razumijevajući navike posjetitelja koji sve više koriste mobilne uređaje, kompletna stranica napravljena je u Responsive Web Design tehnologiji čime je omogućena potpuna prilagodba sadržaja uređaju na kojem se pregledava, bez obzira radi li se o pametnom telefonu ili računalnom monitoru.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here