Tisak će prodavati i autobusne karte za međugradske linije

69

Nakon što su na kioske Tiska uvedene usluge slanja paketa, plaćanja režija, podizanja gotovine, fotokopiranje, izrađivanje fotografija i plaćanje režija, u najvećem lancu kioska idu dalje pa će kupcima nuditi i prodaju autobusnih i parking karata.

Najveći lanac kioska u Hrvatskoj – Tisak, u vlasništvu koncerna Agrokor, uskoro će svojim kupcima ponuditi još jednu uslugu koja bi mogla uzdrmati konkurenciju: prodaju autobusnih karata za putovanja u sve gradove diljem Hrvatske, te prodaju parkirnih karata u Zagrebu.

“Radimo na projektu prodaje karata za međugradske autobusne linije na našim kioscima i trenutno smo u testu na nekoliko prodajnih mjesta u Hrvatskoj”, rekli su za Tportal u Tisku.

Što se pak tiče parking karata pojašnjavaju da se radi o projektu prodaje elektroničkih parkirnih karata. “One se mogu kupiti na sedam prodajnih mjesta u Zagrebu a pilot projekt pokrenuli smo u suradnji sa Zagreb parkingom”, pojašnjavaju u Tisku.

Kad je Tisak prije nekoliko godina krenuo sa svojim gotovo revolucionarnim uslugama bilo je čuđenja, no danas to više nije slučaj a kako stvari stoje “neobične” usluge u njihove se kioske uvode i dalje. Tako nude mogućnost plaćanja računa, podizanja gotovine, slanja paketa, usluge mjenjačnice, fotokopiranje, izrađivanje fotografija i dr.

Tisak je u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića (51 posto) dok je drugi po veličini dioničar rovinjska Adris grupa (25,86 posto).

Zanimljivo je da odnedavno dionice u Tisku “skupljaju” i tvrtke iz grupe Euroherc Dubravka Grgića koje drže oko 10 posto udjela.

Tisak ima oko 1.200 vlastitih kioska a robu distribuira na više od 7.600 prodajnih lokacija diljem Hrvatske. Lani je Tisak ostvario prihod nešto veći od tri milijarde kuna uz neto dobit od 19 milijuna kuna. (Tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here