Zlatko Pleša novi direktor Hrvatskih duhana

83

Direktor Hrvatskih duhana Mirko Boić sporazumno napušta kompaniju, a na funkciji direktora od 1. rujna bit će Zlatko Pleša, dosadašnji voditelj odjela prodaje Hrvatskih duhana, izvijestili su iz te tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe.

Kako se navodi u priopćenju, odlukom Nadzornog odbora Hrvatskih duhana došlo je do promjene na čelu tvrtke – Boić sporazumno napušta kompaniju, a funkciju direktora od 1. rujna preuzet će Pleša.

Mirko Boić dugogodišnje iskustvo u proizvodnji duhana stječe od 1979. u tadašnjem Kombinatu Kutjevo, a ulaskom Rovite Kutjevo u poslovni sustav TDR-a (današnje Adris grupe) 1996. godine, preuzima funkciju direktora.

Nakon što su 2003. utemeljeni Hrvatski duhani, Boić je najprije bio na dužnosti zamjenika direktora, a od 2006. na funkciji direktora.

U priopćenju se ističe da je Boić za to vrijeme dao golem doprinos razvoju primarne proizvodnje duhana uspješnom suradnjom s predstavnicima domaće i strane agronomske znanosti i struke te partnerskim odnosom s kooperantima Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji.

Zlatko Pleša je karijeru u proizvodnji duhana započeo 1991. u Virdžiniji d.d. gdje od 1999. radi kao voditelj vlastite proizvodnje duhana, da bi utemeljenjem Hrvatskih duhana 2003. pa do danas radio na poslovima voditelja sektora prodaje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here