Bankari žele Engrotuš povezati s Plodinama

75

Mirko Tuš, vlasnik slovenskog trgovačkog lanca Tuš, prošli je tjedan s bankama dogovorio novo refinanciranje oko 400 milijuna eura duga za grupu Tuš. Jedan od scenarija koji za Tuš grupu vide bankari je i pronalazak strateškog partnera a ljubljanski list Dnevnik pište da bi to mogle biti riječke Plodine u vlasništvu poduzetnika Mile Ćurkovića.

Dnevnik tako piše da Engrotuš, trgovačka tvrtka iz spomenute grupacije, te njihov mobilni operater Tušmobil moraju naći strateške partnere. Iako su u Tušu Dnevniku negativno odgovorili na pitanje o povezivanju s Plodinama, list piše da je takav scenarij itekako u interesu banaka.

Tuš talijanskoj banci Intesa San Paolo duguje više od 10 milijuna eura a ta je banka preko Privredne banke Zagreb (PBZ) jedan od vjerovnika i Plodina.

Nakon spajanja Agrokora i Mercatora, povezivanje Plodina i Tuša značilo bi stvaranje još jedne slovensko-hrvatske trgovačke skupine. S oko milijardu eura godišnjeg prometa i 130 supermarketa te manjih formata dućana na dva bi tržišta nova grupacija imala oko šest tisuća zaposlenih.

Tuš ima trgovine i u BiH i Makedoniji što znači stvaranje novog regionalnog igrača. (Tportal.hr)

1 COMMENT

  1. kad će plodine poceti placati sve odradene sate poslovodama i njihovim zamjenicama te voditeljima odjela u marketima jer trenutno poslovode marketa odrade po 250-300 sati mjesecno i moraju pisati 172 ili 184 ovisno o mjesecu i pitam se kako je to normalno da svi djelatnici koji rade nedjeljom ne dobiju vecu placu jer se to na kraju isplate ne vidi.
    Gosp. Igoor Cota vrsi mobing u svim marketima da zene uplakane odlaze i dolaze na posao premorene i uplasene .

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here