Osjetite duh Dalmacije uz Ol Dalmatia maslinova ulja

68

Kuće maslinovog ulja uskoro po cijeloj Hrvatskoj

Priroda je na Braču utjecala na mnogo toga, a sam otok ničim nije proslavila kao bijelim kamenom. “Zlato” građevinskih materijala uzeto s tog otoka korišteno je za gradnju Dioklecijanove palače u Splitu, predvorja zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku te mnogih crkvi i palača zbog kojih svake godine stotine tisuća turista posjećuju mjesta diljem Dalmacije. Nadaleko je poznata i priča koja ipak nema konkretnih dokaza – kako je i Bijela kuća u Washingtonu sagrađena od bračkog kamena.

Tragom toga išla je i Zvijezda koja je, kako bi naglasila važnost i prednosti korištenja maslinovog ulja, u prodavaonice po cijeloj Hrvatskoj postavila autohtone dalmatinske kuće izrađene od bračkog kamena i rukama najboljih majstora iz Pučišća, malog mjesta na Braču u kojem su generacije odrasle obrađujući kamen.

“Potrošnja maslinovog ulja u mediteranskim zemljama se kreće od 10 do 20 litara godišnje, a u Hrvatskoj tek oko dvije litre. To je pitanje koje itekako brine nutricioniste, a mi se na sve načine, pa i ovim prekrasnim kućicama, nastojimo približiti i upoznati potrošače s posebnim okusima i prednostima koje maslinovo ulje pruža u svakodnevnoj konzumaciji”, kaže Ana Štebih, direktorica marketinga Zvijezde, u kojoj su posebno ponosni na Ol Dalmatia ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ono je proizvedeno od najboljih ručno branih maslina u ranoj fazi zrelosti koje Zvijezda već godinama otkupljuje od domaćih maslinara.

Sa samo nekoliko kapi maslinova ulja Ol Dalmatia mirisi i okusi Dalmacije obogatiti će svaki obrok najboljim nutritivnim sastojcima koji su nužni za vitalnost i važan su dio svakodnevne prehrane. U svaku kap OL Dalmatia maslinova ulja uložen je maksimalan trud i znanje, stoga s pravom nosi naziv vrhunsko ulje dalmatinskih maslinika.

Izvrsna kakvoća, lagani voćni miris zelenog ploda masline, blaga gorčina te pikantnost OL Dalmatia maslinova ulja rezultat je stalne provjere kvalitete i kontroliranog procesa proizvodnje plodova koji stižu iz dalmatinskih maslinika.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here