Ruski lanac Dixy želi veći uvoz voća i povrća iz Srbije

22

Ruski trgovački lanac Dixy, koji ima više od 2.000 maloprodajnih objekata u toj zemlji, zainteresiran je za povećanje uvoza voća i povrća iz Srbije, za proširenje asortimana srpske robe u njihovim objektima na konzervirano voće i povrće te očekuje da prve isporuke za Rusiju krenu već sljedećeg tjedna.

Zainteresiranost za većim uvozom srpskog voća i povrća prenijeli su predstavnici Dixyja potpredsjedniku Vlade Srbije i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću koji se jučer sastao s delegacijom tog ruskog trgovačkog lanca, koju je predvodio potpredsjednik za logistiku i međunarodnu suradnju Marat Magkejev.

Kako je priopćeno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Dixy, treći po veličini trgovački lanac u Rusiji, do sada je uvozio male količine ove robe iz Srbije, ali nakon što je Rusija uvela sankcije na uvoz prehrambenih proizvoda iz EU, kompanija je zainteresirana da se na prvom mjestu poveća uvoz voća i povrća iz Srbije, ali i da se asortiman srpske robe u njihovim objektima proširi i na konzervirano voće i povrće.

Predstavnici trgovačkog lanca Dixy ujedno su jučer održali sastanak s najvećim proizvođačima i izvoznicima voća i povrća u Srbiji.

Nakon sastanka očekuju da će potpisati prve ugovore sa srpskim partnerima i najavljuju da će u tom slučaju prve isporuke robe za Rusiju krenuti već sljedećeg tjedna, navedeno je u priopćenju Ministarstva trgovine. (Tanjug.rs)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here