Vindiland – dječji svijet na varaždinskom starom gradu

21

Kao generalni sponzor Špancirfesta, varaždinskog festivala uličnih šetača koji je na rasporedu od 22. do 31. kolovoza, Vindija i ove godine predstavlja svoj program namijenjen najmlađima

Šesnaesto izdanje Špancirfesta, najpoznatijeg hrvatskog festivala uličnih šetača, Vindija obilježava uveseljavanjem mališana u Vindilandu, dječjem svijetu koji i ove godine na prostoru varaždinskog Starog grada donosi brojne zanimljivosti.

Pokraj Lančane kule mali Vindijanci mogu naučiti osnovne plesne korake te se rekreirati uz tečaj zumbe, a tu je i neizostavna Vindiland crtaonica. Glavni prostor Vindilanda ove je godine ispunjen programima na vodi, skakalicama, toboganima i drugim zanimljivim atrakcijama koje su posjetiteljima dostupne svakog dana festivala od 10 do 12 te od 17 do 21 sat.

Tijekom vrućih ljetnih popodneva posjetitelji Vindijine zemlje igre, plesa i zabave mogu se osvježiti uz Vindiland vodenu pustolovinu. Ovaj atraktivni dio programa donosi uživanje u laganoj vožnji bazenom s pedalinama, a tu je i bazen s velikim vodenim loptama u kojem će se vidjeti tko je pravi majstor održavanja na vodi.

Svaka čarobna zemlja ima i svoje dvorce pa su se tako u Vindilandu našle čak tri utvrde za najmlađe u sklopu programa Crispy zabava. Ovdje su svoje mjesto našli i uvijek popularni tobogani, a za one koji umjesto skakanja biraju vježbanje preciznosti Vindija je pripremila mini golf teren.

Ovim popularnim “napuhancima” i sportskim aktivnostima pridružio se i Iso sport adrenalin bungee trampolin te paintball s lopticama.

Na ovogodišnjem Vindilandu prisutni su i neki od njegovih prijašnjih stanovnika kao što su Vindino maskote te atrakcije Zarobljeni u jantaru i Vindino mobil, uz koje se posjetitelji mogu fotografirati.

Dinamičan raspored upotpunit će i brojni gosti Vindilanda, među kojima su i članovi Vindijinih sportskih i umjetničkih klubova, a jedan od vrhunaca programa svakako je Milk night, glazbeno – scenski spektakl posvećen mlijeku, temeljnom proizvodu, koji je predviđen za drugi petak Špancirfesta, 29. kolovoza.

Prema dobrom starom običaju, Vindija je za Špancirfest pripremila i svoj Freska jogurt s okusom jagode na čijem je pakiranju apliciran logotip festivala. Stoga je za vrijeme trajanja Špancirfesta Vindijino najpopularnije izdanje Freska voćnih jogurta poznato kao Špancir jogurt.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here