Metro Cash & Carry obilježio 50. obljetnicu poslovanja

67

Metro najavio širenje prodajne mreže i suradnje s hrvatskim dobavljačima

U povodu 50. obljetnice poslovanja, Metro Cash & Carry Hrvatska najavio je širenje prodajne mreže u Hrvatskoj te suradnje s hrvatskim dobavljačima. Hrvatski vinari Cattunar i Plenković tako će od 1. listopada 2014. svoje proizvode plasirati u deset veleprodajnih centara Metroa u Srbiji.

Predsjednik Uprave Metroa, Marc Carena, za sljedeću poslovnu godinu najavio je daljnje širenje prodajne mreže s konceptom veleprodajnih centara, poput onoga otvorenog u Puli, usmjerenih prema kupcima iz sektora ugostiteljstva i turizma.

Kako bi obilježio 50 godina poslovanja, Metro je pokrenuo projekt “Zvijezda zajednice” kojim je nagradio društveno koristan angažman poduzetnika i obrtnika. Zvijezdom zajednice Metro je htio pokazati pravi poduzetnički duh i doprinijeti promociji poduzetnika i obrtnika koji nalaze vremena za one kojima je pomoć zajednice potrebna.

Građani su glasali za poduzetnike i obrtnike koji su svojim projektima doprinijeli zajednici u kojoj žive. Među deset finalista, žiri je za pobjednika projekta Zvijezda zajednice odabrao osnivača i direktora tvrtke E-Glas iz Rijeke Miroslava Vrankića.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pobjedniku je uručio nagradu. Uz titulu Zvijezde zajednice, tvrtka v osvojila je i nagradu Metroa od 50.000 kuna za unaprjeđenje poslovanja.

Tim tvrtke E-Glas svoje znanje i iskustvo iskoristio je kako bi pomogao ljudima koji žive u teškim životnim okolnostima zbog tjelesne nemoći. Osmislili su elektronički sustav Servus koji slabo pokretnim ljudima omogućava upravljanje uređajima u domu pomoću glasovnih naredbi.

Ove su godine pokrenuli kampanju kojom su prikupljena sredstva za besplatnu ugradnju sustava Servus u dva kućanstva kojima će ovaj sustav omogućiti novu razinu samostalnosti jer će glasom moći upravljati svjetlom, televizijom, telefonom, vratima te surfati internetom.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here