Prikupljanje neobvezujućih ponuda za ljubljansko Žito

26

Slovenski državni holding (SDH) i još šest fondova udruženih u prodajnom konzorciju u utorak su otvorili prvu fazu prodaje 51,55 posto dionica ljubljanskog “Žita”, prehrambene tvrtke čija je trenutačna vrijednost, prema kotaciji dionice na Ljubljanskoj burzi, 42,7 milijuna eura.

U prvoj fazi potencijalni kupci do 31. listopada moraju dostaviti neobvezujuće ponude. Nakon isteka tog roka prodajni konzorcij odlučit će koje će tvrtke pozvati u drugu prodajnu fazu, kada će potencijalnim investitorima biti omogućen dubinski pregled poslovanja “Žita” i predaja obvezujućih ponuda.

“Žito” je jedan od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Sloveniji i regiji, s produktima u paleti od pekarskih proizvoda i slastica do smrznute hrane, tjestenina, začina i drugih proizvoda.

“Žito” je jedna od 15 kompanija koje su vlada i parlament prošle godine stavili na listu tvrtki namijenjenih prodaji, kako bi se smanjio udio države u vlasništvu i upravljanju gospodarskim tvrtkama.

Među potencijalnim kupcima ranije su se spominjali hrvatski Granolio te srbijanska MK Grupa u vlasništvu Miodraga Kostića. (SEEbiz / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here