Lidl i Ikea dolaze u Srbiju

23

Lidl bi prve trgovine trebao otvoriti do kraja godine, a Ikeina robna kuća bi trebala biti otvorena u studenom 2016., najavila je državna tajnica u srpskom ministarstvu trgovine i telekomunikacija

Njemački trgovački lanac Lidl trebao bi do kraja godine otvoriti prve trgovine u Srbiji, a do kraja studenoga 2016. očekuje se otvaranje prve robne kuće švedske Ikee, najavila je državna tajnica u srpskom ministarstvu trgovine i telekomunikacija Vesna Kovačević, prenosi portal eKapija.

“Privlačenje velikih trgovinskih lanaca je značajno jer se oni povezuju s regionalnim proizvođačima čime se povećava njihova uloga”, rekla je Kovačević na “Regionalnom investicionom samitu” koji se održava u organizaciji tjednika NIN.

Lidl je kupio deset parcela u Srbiji, ali im je potrebno više. Planiraju otvoriti 15 objekata odjednom. Međutim, i na državnoj i na lokalnoj razini imali su problema s kupnjom zemljišta i to reguliranje vlasništva bi morali što prije riješiti, rekla je Kovačević.

Podsjetila je da je Ikea najavila otvaranje robne kuće u Beogradu s 300 zaposlenih.

“Kada ta investicija bude završena, Ikea planira još tri robne kuće – u Nišu, Novom Sadu i središnjoj Srbiji”, kazala je državna tajnica. Dodala je da bi ukupna vrijednost investicija Ikee i Lidla trebala iznositi oko 300 milijuna eura. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here