Metro s kupcima proslavio 50. obljetnicu poslovanja

12

Metro Cash & Carry obilježio je 50. obljetnicu poslovanja u sedam hrvatskih gradova. Posjetitelji u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Puli uživali su u jelima najpoznatijih hrvatskih kuhara poput Branka Ognjenovića te su degustirali vina vrhunskih hrvatskih vinara kao što su Krauthaker i Plenković, priopćeno je iz ovog veleprodajnog lanca.

Pritom dodaju kako je svojim prisustvom veliku čast Metrou iskazao prof.dr.sc. Boris Cota, predsjednik Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike Hrvatske.

Posjetitelji su imali priliku kušati i jela pripremljena od mesa zebre i krokodila te uživati u vrhunskoj ribi, kozicama i jelima od tartufa. Proslava je završena puštanjem nebeskih lampiona za dobre želje Metrou.

“Metro već pola stoljeća pruža podršku poduzetnicima diljem svijeta. Sudjelujemo u njihovim uspjesima i pomažemo im u suočavanju sa svakodnevnim izazovima. Poslujemo u 28 zemalja i neovisno o zemlji, naš je zadatak isti – biti partner poduzetnicima, inspirirati ih i omogućiti im rast i razvoj”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Tvrtka Metro Cash & Carry osnovana je 27. listopada 1964. u Njemačkoj kada su dva brata, Wilhelm Schmidt-Ruthenbeck i Erwin Schmidt, odlučila otvoriti veletrgovinu specijaliziranu za male i srednje poduzetnike.

Već 1968. Metro otvara prvi centar izvan Njemačke. Danas Metro Cash & Carry ima 750 veleprodajnih centara u 28 zemalja svijeta i zapošljava više od 100.000 djelatnika.

U Hrvatskoj, prvi centar u zagrebačkom Jankomiru Metro otvara 6. prosinca 2001. Danas Metro posluje u osam veleprodajnih centara – u Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Varaždinu – i zapošljava oko 1.200 djelatnika.

Kako su djelatnici obilježili obljetnicu poslovanja, možete pogledati u priloženom videu:

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here