Coca-Cola i SABMiller osnivaju zajedničku tvrtku u Africi

17

Povezivanjem poslovanja SABMillera i Coca-Cole u Africi nastat će nova tvrtka s godišnjim prometom od 2,9 milijardi eura

SABMiller i Coca-Cola povezat će poslovanje u Africi i tako stvoriti kompaniju s najvećim kapacitetom punjenja bezalkoholnih gaziranih pića, piše Financial Times.

Kako bi osvojili što veći udio na brzorastućim afričkim tržištima Coca-Cola i SAB stvorit će novu kompaniju – Coca-Cola Beverages Africa koja je pićima opskrbljivati 12 afričkih zemalja te će ujedno biti deseta najveća punionica u svijetu.

Prošlog je mjeseca glavni izvršni direktor SABMillera, Alan Clark, kazao kako će se u budućnosti ta kompanija orijentirati na proizvodnju sokova iako su manje profitabilni od piva.

Afrika, s druge strane, u ovom trenutku ima nekoliko najbrže rastućih gospodarstava u svijetu, zbog čega globalni investitori traže ulaz do novih potrošača u srednjoj klasi. SABMiller u Africi posluje od početka velike zlatne groznice koja je vladala krajem 19. stoljeća.

U zajedničkoj izjavi pojašnjava se da će nova kompanija imati godišnji promet od 2,9 milijardi dolara te će godišnje puniti oko 729 milijuna boca. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here