Održan godišnji skup Hrvatske udruge SAP korisnika

82

Hrvatska udruga SAP korisnika (HrUSKo) održala je danas u Zagrebu svoje godišnje okupljanje HrUSKo Forum na kojem se okupilo više od stotinu sudionika, korisnika SAP-a i SAP partnera.

Predsjednica HrUSKo-a Sandra Mikuš i izvršna predsjednica Marina Sokol prezentirale su izvješće o aktivnostima udruge, planovima za sljedeću godinu i inovativnu HrUSKo inicijativu uvođenja novih korisnika u SAP kroz mentorstvo dugogodišnjih korisnika SAP-a.

Ove godine obilježava se 15. godišnjica početka udruživanja SAP korisnika. Tim povodom dodijeljena je HrUSKo zahvalnica Anti Juretiću, umirovljeniku, koji je kao zaposlenik Ericsson Nikole Tesle bio jedan od inicijatora i prvi predsjednik HrUSKo-a.

U ime SAP-a uvodni govor je održala Sonja Popović, direktorica SAP-a u Hrvatskoj, koja je istaknula važnost međusobne suradnje, otvorenost SAP-a za nove ideje i pronalaženje najboljih rješenja za korisnike.

Sa svojom strategijom “RUN SIMPLE” SAP želi poslovnu kompleksnost učiniti što jednostavnijom. Na HrUSKo Forumu prezentirani su SAP-ovi besplatni proizvodi za korisnike SAP-a: Fiori, Screen Personas i Lumira, koji omogućavaju korištenje SAP-a na mobilnim uređajima i prilagođeno specifičnim zahtjevima pojedinih korisnika.

Na Forumu je prezentirana i nova metoda implementacije SAP-ovih rješenja zasnovane na najboljoj SAP praksi, kojom se postižu brže implementacije rješenja. Prezentirana metoda korištena je i za prvu implementaciju HANE u Hrvatskoj. Danijela Kalmeta iz Croatia Airlinesa, prezentirala je uspješan projekt realiziran u nekoliko mjeseci.

SAP podržava razmjenu iskustava među korisnicima te ga nagrađuje kroz globalni SAP Reference Program koji je ove godine pokrenut i u Hrvatskoj. Program omogućava korisnicima da kroz referentne aktivnosti prikupljaju bodove kroz koje mogu koristiti SAP benefite za svoju tvrtku i zaposlenike.

Croatia Airlines prezentirala je svoje iskustvo korištenja referentnog programa i dojmove s TechEd konferencije kojoj su prisustvovali zahvaljujući skupljenim bodovima.

Ove godine na Forumu su bili i gosti predavači koji nisu iz SAP svijeta. Od strane prisutnih izuzetno dobro su bile prihvaćene prezentacije Nikole Vrdoljaka o trendovima u medijima i Ranka Mutavdžića o voditeljima projekata.

HrUSKo i Udruga za projektni menadžment PMI Hrvatska potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji. Marija Bajica, predsjednica, prezentirala je na Forumu rad Udruge. Forumu su prisustvovali i gosti, korisnici SAP-a iz Srbije, kojima je HrUSKo ponudio pomoć oko osnivanje udruge.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here