Švicarci servisiraju Agrokorova gospodarska vozila

73

Ugovor o suradnji na području servisiranja gospodarskog voznog parka svih kompanija u sastavu Agrokora potpisan je danas u sjedištu koncerna u Zagrebu. Sukladno ugovoru, servis gospodarskih vozila Agrokora obavljat će švicarska Emil Frey grupa, generalni distributer za Daimler AG u Hrvatskoj.

Ugovore su na današnjoj svečanosti potpisali Walter Frey, predsjednik Emil Frey grupe, Peter Alexander Trettin, predsjednik njemačkog koncerna Daimler AG za regiju Centralna i Istočna Europa, Azija i Afrika, te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna.

Najavljena suradnja, koja započinje 1. siječnja 2015., temeljit će se na investicijama koje Emil Frey grupa planira u regiji, a koje su već započete njihovim preuzimanjem zastupstva za Daimler AG u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, te današnjim potpisivanjem ugovora o suradnji i preuzimanju servisa gospodarskih vozila s timom od 40 ljudi od Agrokorove tvrtke Jamnica u Hrvatskoj.

Na temelju suradnje s kompanijama u sastavu Agrokora, u istočnom se dijelu Zagreba planira greenfield investicija u novi servis za gospodarska vozila koja će biti dovršena u roku od dvije godine.

Emil Frey grupa prisutna je u regiji od listopada 2013. kad je postala generalnim distributerom za Daimler AG u Hrvatskoj gdje putem kompanija Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o. uvozi i distribuira brendove Mercedes Benz, Smart, Evobus i Fuso.

Od veljače 2014. godine također je kao generalni distributer prisutna i na tržištima Srbije i Crne Gore. Planirano je i širenje aktivnosti i na druga tržišta u regiji.

Star Import i Emil Frey Auto Centar posluju u Zagrebu, uspostavili su pouzdanu mrežu ovlaštenih prodajno servisnih partnera za široki asortiman modela Mercedes-Benza i ostalih brendova, s fokusom na gospodarska vozila. U prvih godinu dana djelovanja u Hrvatskoj dvije su kompanije otvorile 100 novih radnih mjesta.

Prilikom predstavljanja suradnje Walter Frey, predsjednik grupe Emil Frey, kazao je kako “Hrvatska ima potencijal u koji ja vjerujem”. “Uz odličan servis i know-how, gospodarski će vozni park koncerna Agrokor izravno održavati specijalizirani partneri Mercedes–Benza, što će ojačati povjerenje naših partnera i kupaca u našu organizaciju. U toj novoj odgovornosti imamo podršku Daimlera”, nadovezao se Heinz Schneiter, odgovoran za aktivnosti kompanije Emil Frey u Hrvatskoj.

Peter Alexander Trettin je podsjetio kako Daimler s Agrokorom surađuje već 22 godine izrazivši uvjerenje kako će sudjelovanje Emil Frey grupe dodatno ojačati tu suradnju. “Zajednički ćemo ulagati napore kako bismo opravdali povjerenje koje Agrokor i njegove kompanije već tako dugo ukazuju našem koncernu”, rekao je Trettin.

Govoreći o ovoj suradnji Ivica Todorić je naglasio kako Agrokor pridaje veliku važnost svakoj investiciji i otvaranju novih radnih mjesta.

“Kompanije u našem vlasništvu kontinuirano investiraju vlastiti kapital, ali i daju podršku svojim domaćim i stranim partnerima spremnima investirati u Hrvatskoj. Posebno nam je zadovoljstvo kad se pritom radi o ovako uglednim međunarodnim partnerima i uvjereni smo da će njihovo uspješno poslovanje poslužiti kao primjer drugima i ohrabriti ih za ulaganje u Hrvatsku i regiju”, kazao je Todorić.

Agrokorov vozni park sastoji se od 3.500 lakih i teških gospodarskih vozila, većinom marke Mercedes-Benz.

Za potrebe svih Agrokorovih društava Jamnica je skoro 20 godina uspješno obavljala servisne usluge u vlastitoj servisnoj radionici koja danas održava više od 60% hrvatskog voznog parka Agrokora.

U tom vremenu Jamnica je izgradila profesionalni školovan tim s više od 40 zaposlenika, dorastao svim izazovima i potrebama voznog parka društava u sustavu Agrokora. Vodeći računa o ostvarenom i planiranom rastu Agrokorovih kompanija, koji uključuje i rast voznog parka, postoji naglašena potreba da se djelatnosti servisiranja podignu na još višu razinu i budu još efikasnije, navode iz Agrokora.

Emil Frey grupa švicarska je obiteljska kompanija, osnovana 1924. godine od strane mehaničara Emila Freya, sa sjedištem u Zürichu. Fokus kompanije je uglavnom automobilski biznis (veleprodaja i maloprodaja te financiranje automobila, kao i logistika vezana uz automobile i rezervne dijelove), a posluje u Švicarskoj i drugim europskim državama.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here