Veliki interes za praksu u MOL grupi

34

MOL Grupa, jedna od vodećih međunarodnih naftnih kompanija, predstavila je svoj međunarodni program UPPP studentima Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 14. listopada 2014. Prijave za ovaj program privlačenja i razvoja mladih talenata, a koji se fokusira na polje istraživanja i proizvodnje nafte i plina, trajale su od 1. do 23. listopada 2014. te je zabilježen odličan odaziv.

Ukupno su prijavljena 972 tročlana tima s 27 sveučilišta iz 14 zemalja, od Ujedinjenog Kraljevstva do Srednje Europe i Bliskog istoka, dok se u Hrvatskoj prijavilo čak 57 timova, odnosno 171 student.

Studenti geološkog i naftnog inženjerstva imali su i jedinstvenu priliku upoznati voditelje ljudskih resursa, razgovarati s njima te sudjelovati u kratkim intervjuima.

Intervjui su se pokazali iznimno popularnima jer su privukli ukupno 516 studenata koji su imali hrabrosti upustiti se u avanturu u skladu s motom natjecanja “Priključi se! Ako se usudiš.”.

“Iznimno smo uzbuđeni zbog odličnog odaziva za ovaj program te cijenimo veliki interes studenata na sveučilištima. UPPP je namijenjen onima koji su otvoreni za stvarne izazove i usude se sudjelovati u avanturi. Zato smo se na sveučilištima uživo družili sa studentima i tako predstavili naš program”, rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za ljudske resurse MOL Grupe.

Natjecanje je organizirano u dva kruga. U prvom krugu sudionici rješavaju virtualne industrijske i strateške izazove u online simulacijskoj igri, dok će se u drugom krugu najboljih 10 timova suočiti uživo, u Budimpešti, od 9. do 11. prosinca 2014.

Tri najuspješnija tima dobit će priliku osvojiti ukupno 20.000 eura, pridružiti se MOL Grupi te započeti karijere kroz 18-mjesečni program UPPP Technical Placement koji će započeti 2015.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here