Alibaba stiže i u Srbiju

34

Najpoznatiji svjetski sustav elektroničkog poslovanja Alibaba uskoro će se i praktično pozicionirati u Srbiji, najavljeno je u Privrednoj komori Beograda, javlja srpski portal B92.

Na sastanku o mogućnostima i perspektivama elektroničkog poslovanja s Kinom rečeno je da takav vid poslovanja predstavlja budućnost i da bi već sada trebalo stvoriti institucionalne temelje za njegovo širenje.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda Svetozar Krstić izjavio je da elektroničko poslovanje s Kinom nije pod kontrolom države, jer je to privatna inicijativa, ali da postoji interes da se u ovaj sustav uključe i poduzeća iz Srbije, priopćeno je iz poslovne udruge beogradskih gospodarstvenika.

“Rizike u elektroničkom poslovanju potrebno je svesti na najmanju moguću mjeru. Očekujemo da ćemo kroz različite forme edukacije učiniti sve da se rizici za gospodarstvenike svedu na najmanju moguću mjeru kako bi bilo što manje prevarenih ljudi s obje strane”, rekao je.

Krstić je najavio da će komorski sustav Srbije dati podršku predstojećem summitu s Kinom u Beogradu u prosincu organiziranjem Biznis foruma koji će okupiti gospodarstvenike iz svih područja.

Kineski veleposlanik je također kazao da se kompanija Alibaba sada nalazi i na burzi i da je rekord u elektroničkom prometu robe u Kini oboren 11. studenog, kada je premašio devet milijardi dolara, a 90 posto kupovina na ovaj način su obavile žene. (Tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here