Coca-Cola ukida 2000 radnih mjesta

43

Ukidanje radnih mjesta u Coca Coli dio je programa rezanja troškova teškog tri milijarde dolara, koji je kompanija najavila nakon pada dobiti u trećem tromjesečju

Coca-Cola planira u idućim tjednima ukinuti od 1.000 do 2.000 radnih mjesta na globalnoj razini, objavio je Wall Street Journal (WSJ) pozivajući se na ljude upoznate sa situacijom. Ukidanje radnih mjesta dio je programa rezanja troškova Coca-Cole vrijednog tri milijarde dolara, koji je kompanija najavila u listopadu nakon što je zabilježila pad dobiti u trećem tromjesečju za 14 posto, piše WSJ.

Očekuje se da će rezanje najviše pogoditi sjedište kompanije u Atlanti te njezine regionalne urede u svijetu, gdje bi više od 10 posto korporativnog osoblja moglo izgubiti radno mjesto.

Odjel kompanije za punjenje i distribuciju, koji zapošljava više od 85 posto od ukupno iznad 130.000 zaposlenih, ostao je za sada uglavnom pošteđen, piše WSJ.

Glasnogovornica Coca-Cole kazala je da je kompanija obavijestila zaposlenike da će restrukturiranje utjecati na radna mjesta, ali nije potvrdila procijenjeni broj smanjenja radnih mjesta. Rekla je da kompanija još uvijek utvrđuje koliko radnih mjesta će ukinuti te da će se neki zaposlenici kojima radna mjesta budu ukinuta moći prijaviti za druge poslove u kompaniji.

Coca-Cola također uvodi strožu kontrolu potrošnje pa primjerice traži od rukovoditelja da vožnju limuzinama zamijene taksijima, a otkazala je i božićnu proslavu za analitičare s Wall Streeta, izvijestio je WSJ.

Kompanija je u listopadu revidirala program ušteda, s u veljači najavljenih milijardu na tri milijarde dolara do 2019. (Banka.hr / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here