Humanitarna akcija Podravke i Hrabrog telefona – “Slatki blagdani svima!”

40

Ljubav i toplina bili su glavni sastojci tradicionalnog humanitarnog projekta “Slatki blagdani svima” kojima je u jutarnjim satima začinjena humanitarna akcija Hrabrog telefona i Podravke – ispred blagdanskog šatora na glavnom zagrebačkom trgu.

Brojnim građanima pridružili su se Lejla Filipović, Ana Begić Tahiri, Ana Stunić, Janko Popović Volarić, Amar Bukvić te Vanda Winter koji su došli zasladiti svoje nepce Linoladom i različitim Podravkinim džemovima. Ono što je najvažnije, došli su podržati akciju jer sav prihod od prodanih palačinki odlazi Hrabrom telefonu.

Korisnici Hrabrog telefona nisu samo djeca kao najranjivija skupina društva već i njihovi roditelji. Kvalitetna komunikacija preduvjet je za postizanje sklada i zajedništva u obitelji.

Hana Hrpka, profesorica psihologije i predsjednica Hrabrog telefona, obratila se svim prisutnima s riječima zahvale.

“Zahvaljujem se u ime sve djece, roditelja, članova tima Hrabrog telefona i Podravci koja nam pokazuje da brine o obitelji i obiteljskim vrijednostima. Svim svojim aktivnostima želimo naglasiti važnost brige, nježnosti, igre i razgovora za vrijeme objeda jer upravo time stvaramo odnos privrženosti i povjerenja s djetetom. Zajednička priprema palačinki kao jednih od omiljenih dječjih slastica, može biti jednostavan način početka kvalitetnije komunikacije i razumijevanja”, rekla je Hrpka.

Direktorica korporativnih i marketinških komunikacija Podravke Marinka Akrap istaknula je: “Želja nam je bila da podsjetimo koliko je malo potrebno da na mjesto tuge u srcu roditelja i djece dođe radost i osjećaj zajedništva. Svi oni koji ne znaju kako započeti ili poboljšati međusobnu komunikaciju, neka to bude kroz ponuđenu finu i svima dragu slasticu- palačinke!”

Lejla Filipović, majka dvoje djece, objasnila je zašto se odazvala ovoj humanitarnoj akciji: “Moram priznati da sam u našem domu glavna općenito za kuhinju pa tako i za palačinke. Ostali članovi, pogotovo najmlađi, su pomoćnici. Obožavamo Linoladu i dok se djeca i ja natječemo tko će pojesti više bijele, Tarik uživa u crnoj varijanti. Ono što je najvažnije je da svaki trenutak u obitelji koristim da očuvam sve naše obiteljske vrijednosti, jer oni su mi na prvom mjestu.”

Vrijeme blagdana je razdoblje koje nas sve treba ujediniti u zajedništvu. Svi građani koji žele dati svoj mali humanitarni doprinos Hrabrom telefonu zasladiti se mogu palačinkom ispred glavnog blagdanskog šatora na Trgu bana Josipa Jelačića sve do 6. siječnja 2015. godine, poručuju iz Podravke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here