U Crnoj Gori se sve više trguje putem interneta

64

Broj korisnika e-trgovine u Crnoj Gori stalno raste, što potvrđuju podaci Pošte koja je u 11 mjeseci uručila preko 200 tisuća pošiljki robe kupljene preko interneta, duplo više nego u cijeloj prošloj godini.

PR menadžer Pošte, Vesna Goljević Novović, kazala je da se sve više ljudi u Crnoj Gori opredjeljuje za e-trgovinu, dok se ta kompanija nameće kao partner u dostavi elektronski naručene robe.

“Zahvaljujući izuzetnim resursima naše fizičke mreže na cijelom teritoriju Crne Gore, imamo dragocjenu mogućnost u potpunosti zaokružiti proces koji počinje narudžbom ili plaćanjem putem weba”, rekla je Goljević Novović agenciji Mina-business.

Ona je priopćila da je Pošta Crne Gore ove godine dostavila i oko 45 tisuća PostExpress pošiljki, 50 posto više nego prošle.

Post Express je, prema njenim riječima, veoma popularna usluga brze pošte na teritoriju Crne Gore koja korisniku, po povoljnim cijenama, nudi zajamčene rokove uručenja, mogućnost elektronskog praćenja pošiljke i njeno preuzimanje u uredu ili kući pošiljatelja.

“Ove smo godine značajno korigirali cjenik usluge i korisnicima ponudili najpovoljniju brzu dostavu u zemlji. Usluga je dopunjena elektronskim adresiranjem, tako da pošiljatelji, u prvom redu klijenti koji šalju veći broj PostExpress pošiljki, mogu koristiti online adresiranje”, kazala je Goljević Novović.

Ona je podsjetila da je to besplatan servis koji klijentima omogućava masovan unos podataka, njihovo arhiviranje, kopiranje i uvid u financijski izvještaj.

“Zbog svega toga je Pošta, odnosno PostExpress usluga, prepoznata kao izuzetan partner u dostavi proizvoda i robe koji se nude na internetu”, naglasila je Goljević Novović.

Ona je dodala da je Pošta svjesna trenda rasta upotrebe informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima života i poslovanja, tako da je njeno daljnje poslovanje, između ostalog, utemeljeno na razvoju servisa prilagođenih suvremenom, digitalno pismenom korisniku.

Pošta je prošli tjedan predstavila E-post Montenegro, brend koji objedinjava njene postojeće elektronske servise – web shop, web telegram i on-line adresnicu. Od naredne godine korisnicima će biti ponuđen i E-račun.

Web shop internet prodavaonica Pošte omogućava korisnicima da naruče i kupe neki od proizvoda iz ponuđenog asortimana, kojim su obuhvaćene knjige, suveniri i filatelistički proizvodi. Proizvod kupljen na web shopu Pošta svojim kanalima distribuira do korisnika.

Servis On-line adresnica osigurava elektronsko adresiranje pošiljki i omogućava njihovo adresiranje od kuće ili iz kancelarije.

Taj servis nudi mogućnost masovnog unosa podataka, odnosno da se jednim klikom napravi 30, 50, 100 i više adresnica. Servis osigurava i pregled svih podataka, odnosno urednu arhivu svih pošiljki na jednom mjestu.

E-račun servis će, kako je najavljeno, biti posebno promoviran početkom naredne godine, a korisnicima će omogućiti da lako i pregledno plaćaju mjesečne obaveze za komunalne usluge, električnu energiju, usluge operatera mobilne i fiksne telefonije i operatere kablovske televizije i interneta.

Kreiranjem brenda E-post Montenegro, koji se prvi put upotrebljava kao zajednički naziv za elektronske servise Pošte, stvara se paralelan način korištenja poštanskih usluga.

“Krajnji cilj je da se suvremenom korisniku preko weba učine dostupnim usluge koje su mu trenutno na raspolaganju u 135 poslovnica. Poštini e-servisi, koji su podržani mrežom poslovnica i dostavljača, korisniku omogućavaju komfor, a Pošti da bude dostupna bez obzira gdje se korisnik nalazi”, kazala je Goljević Novović. (Mina business)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here