Veselo finale Nivea projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”

110

Na završnoj svečanosti predstavljen novouređeni prostor za igru Društva Naša djeca Prelog i Zbornik najoriginalnijih dječjih poruka odraslima

Završna svečanost Nivea projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” na kojoj je predstavljen novoopremljeni kutak za igru Društva Naša djeca Prelog – Geppettov kutak snova koji je uređen i opremljen uz pomoć vrijedne Nivea donacije – održan je danas u Prelogu.

Osim DND-a Prelog, svoje prostore su uz pomoć Nivea donacije opremili i uredili DND Opatija, DND Zabok, DND Križ i DND Našice čime je više od 500 djece diljem Hrvatske dobilo bolje uvjete za provođenje slobodnog vremena kroz igru, kreativne aktivnosti i sport.

Geppettov kutak snova Društva Naša djeca Prelog opremljen je novom peći koja će omogućiti održavanje kreativnih radionica za djecu tijekom zimskih mjeseci te novim ormarima, sagom, stolicama, stolovima, panoima, igračkama i didaktičkim materijalom.

“Uz pomoć Nivea donacije DND Prelog dobio je mali kutak snova koji zadovoljava sve dječje potrebe i želje te omogućuje kvalitetnije uvjete za igru, druženje i kreativne aktivnosti. Naši volonteri će od sada imati ugodniji prostor za rad sa stotinjak djece koja sudjeluju u aktivnostima DND-a Prelog, a nadamo se da ćemo od sada moći i povećati broj naših korisnika”, izjavila je Brankica Mezga, predsjednica DND-a Prelog.

“Ovim projektom koji je dio globalne inicijative ‘Nivea – stalo nam je do obitelji’ željeli smo dati svoj doprinos ostvarenju punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske potičući njihov rast i razvoj kroz igru. Vesela dječja lica i pozitivne emocije koje smo osjetili danas u Prelogu uvjerile su nas da smo u tome uspjeli”, rekla je Magdalena Mlinar Blaić, brand manager iz Beiersdorfa.

Na svečanosti je predstavljen i Zbornik najoriginalnijih dječjih poruka odraslima koje su prikupljene u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Nivea i Savez DND prikupili su gotovo 1000 poruka u kojima su djeca na poseban i iskren način otkrila svoja razmišljanja o obitelji, ljubavi, igri, prijateljima i svijetu koji ih okružuje, a 202 najoriginalnije i najmaštovitije poruke uvrštene su u Zbornik.

“Objavljujući ovaj jedinstveni Zbornik, postali smo bogatiji za pregršt dječjih riječi, misli, maštanja, istina o nama odraslima, kao i o svijetu u kojem živimo viđenom iz dječje perspektive. Zahvaljujem svoj djeci koja su nam otkrila svoje svjetove kao i tvrtki Nivea koja je prihvatila igrati se s djecom omogućivši im ovim projektom pravo na igru i odrastanje”, izjavila je prof. Snježana Krpes iz Saveza DND.

Nivea je pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. U sklopu projekta Nivea je donirala 150.000 kn Savezu društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) i Društvima naša djeca (DND) za provođenje projekata koji potiču dječji razvoj putem igre.

Savez DND je nevladina, neprofitna i humanitarna udruga građana Savez društava Naša djeca Hrvatske koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here