HGK tvrtkama sufinancira izradu EU projekata

33

Hrvatska gospodarska komora (HGK) izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore u svrhu izrade prijavnih dokumentacija za EU projekte, priopćeno je iz HGK.

Jednom od novih usluga HGK “Moj EU projekt vaučer”, u prvoj etapi dodjele sredstava članicama, Komora sufinancira pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja je 350.000 kuna, a vaučer po tvrtki iznosi 10.000 kuna.

“Vaučeri su nova usluga Hrvatske gospodarske komore osmišljena s ciljem da se svim tvrtkama članicama olakša i automatizira pristup dostupnim informacijama o konkretnim poslovnim prilikama na inozemnim tržištima. Prijavitelji na natječaj moraju biti članice HGK registrirane u Hrvatskoj i zadovoljavati kriterije poput: najmanje jedan zaposleni, podmirene porezne obveze i obveze prema zaposlenicima te tvrtke koje nisu u poteškoćama, u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe”, izjavio je tim povodom Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK.

Vaučeri se isključivo mogu iskoristiti za izradu poslovnog plana, pripremu prijavne i prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajima raspisanima za dodjelu sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Prijavitelj je dužan ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi na službenoj stranici HGK.

Natječaj traje do 27. veljače, a prvih 35 prijava po principu “najbrži prst” koje zadovoljavaju osnovne kriterije bit će uvršteno na Listu prihvatljivih prijavitelja te još njih sedam, odnosno 20 posto na rezervnu listu. Isplata vaučera obavlja se u roku od 10 radnih dana od dana dostave kompletne dokumentacije.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here